Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2011-49

RK-21-2011-49.doc  RK-21-2011-49pr01.doc  RK-21-2011-49pr01upr1.doc
Číslo materiálu49
Číslo jednacíRK-21-2011-49
NázevDeklarace o spolupráci na projektu VaV v rámci Programu aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity NAKI
Zpracoval T. Mrázková, P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV souvislosti s realizací projektu Digitalizace a ukládání, financovaného z Integrovaného operačního programu, odbor informatiky zamýšlí navázat spolupráci s Moravskou zemskou knihovnou v Brně. Cílem spolupráce je využít výsledky programu aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity (zkráceně - NAKI ) realizovaného MZK a Národní knihovnou.

Posláním tohoto Programu, vyhlášeného Ministerstvem kultury ČR, je podpořit výzkumné a vývojové aktivity v oblasti národní a kulturní identity a tím přispět k tomu, aby veřejné prostředky investované do aplikovaného výzkumu a vývoje v oblasti národní a kulturní identity přinášely konkrétní ekonomický či jiný společenský přínos z jejich realizace.
Uživateli výsledků Programu mají mj. být územní samosprávné celky.
V praxi by spolupráce spočívala v testování výstupů projektu v oblasti péče o dlouhodobě uložené elektronické záznamy, které budou výstupem digitalizace knih realizované ve spolupráci s Krajskou knihovnou.
Návrh řešení Odbor informatiky navrhuje Radě kraje Vysočina uzavřít Deklaraci o spolupráci na projektu VaV v rámci programu Aplikovaného výzkumu a vývoje národní a kulturní identity, a to konkrétně na projektu DiSCI - Distribuované sklady pro kulturní identitu. Celé znění deklarace včetně oblastí konkrétní spolupráce je uvedeno v materiálu RK-21-2011-49, př. 1.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Deklaraci o spolupráci na projektu DiSCI dle materiálu RK-21-2011-49, př. 1.
Odpovědnost Odbor informatiky
Termín 15.7.2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz