Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2011-10

RK-21-2011-10.doc  RK-21-2011-10pr01.pdf
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-21-2011-10
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k.ú. Lukavec u Pacova
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu Přístavba garáže na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina.
Na odbor majetkový se obrátil městys Lukavec se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést výše uvedenou stavbu na části pozemku par. č. 2697 - ost. plocha, silnice v k. ú. Lukavec u Pacova ve vlastnictví kraje. Městys Lukavec má v úmyslu realizovat přístavbu stávajících garáží pro autobusy. Stavebním úřadem byl městys upozorněn, že stavba je navrhována zčásti na pozemku cizího vlastníka a je třeba získat k realizaci této stavby právo stavbu na cizím pozemku postavit. Podle předloženého vytyčovacího náčrtu se jedná o pozemek v rozsahu 1.00 m x 5.14 m, jde tedy o nepatrnou část pozemku. Stavební úřad však požaduje předložit smlouvu zakládající právo provést stavbu dle příslušných ustanovení stavebního zákona č. 183/2006 Sb.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s městysem Lukavec smlouvu zakládající právo provést stavbu, která by městysu umožňovala realizovat stavbu na části pozemku par. č. 2697 v k.ú. Lukavec u Pacova, obec Lukavec. Městys již má připraven geometrický plán na oddělení části pozemku, který má být zastavěn. Geometrický plán bude v nejbližší době předložen katastrálnímu pracovišti v Pelhřimově k odsouhlasení a po jeho vyhotovení bude moci být přistoupeno k majetkoprávnímu vypořádání.
Smlouva není předkládána, neboť se jedná o standardní typ smlouvy.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou a rozhodnout uzavřít mezi městysem Lukavec a krajem Vysočina smlouvu zakládající právo provést stavbu.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Pelhřimov souhlasí se stavbou a uzavřením smlouvy zakládající právo provést stavbu.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Přístavba garáže , kterou bude zčásti dotčen pozemek par. č. 2697 - ost. plocha, silnice v k. ú. Lukavec u Pacova, obec Lukavec;
rozhoduje
uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu Přístavba garáže mezi krajem Vysočina, na straně vlastníka pozemku a městysem Lukavec, na straně investora, kterou bude zčásti dotčen pozemek par. č. 2697 v k. ú. Lukavec u Pacova, obec Lukavec.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín. 30. července 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz