Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2011-09

RK-21-2011-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-21-2011-09
NázevNávrh na zařazení nové akce Dětský domov Nová Ves u Chotěboře - Rekonstrukce kotelny a ÚT do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 a návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh zařazení nové akce do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
V jarních měsících t.r. docházelo v Dětském domově Nová Ves u Chotěboře (budova zámku) k opakovaným poruchám plynových kotlů, kterými je zajišťováno centrální vytápění celého zámeckého objektu. Po prohlídce za účasti odborné servisní firmy a předpokládaného projektanta je konstatováno, že v kotelně se nachází 3 stacionární plynové kotle DAKON 50 P LUX, které byly instalovány v 90-tých letech. Jeden z kotlů je v polorozebraném stavu, kotlové těleso teče a od topného systému je odpojen pomocí slepých protipřírub. Podle vyjádření odborného servisu je poškozen i plynový hořák. Servisní zpráva dále poukazuje na značné opotřebení kotlových těles zbývajících dvou kotlů. Oběh topné vody systémem zajišťuje společné čerpadlo WILO. Téměř všechny závitové kulové uzávěry vykazuj í netěsnost. Netěsnost i vykazuj í také nepohyblivé uzavírací regulační kohouty MYJAVA na otopných článkových tělesech a radiátorová šroubení o čemž svědčí tmavé skvrny na parketách pod otopnými tělesy. Podle vyjádření obsluhy je regulace teploty topné vody prováděna výhradně ručně. Kaskádový řadič kotlů KOMEXTHERM KASKON je rovněž nefunkční. Provoz vytápění je přerušovaný, závislý na úvaze obsluhy kotelny. Celkový stav rozvodů a technologie kotelny je v havarijním stavu.
Po zvážení stavu a charakteru objektu /trvalé bydliště dětí DD/ bylo doporučeno odbornou servisní firmou a předpokládaným projektantem celková rekonstrukce kotelny včetně úprav rozvodů ÚT a nového vyvložkování komínu. Na akci bude zpracována projektová dokumentace. Předpokládané náklady jsou ve výši 1 500 tis. Kč.
Návrh řešení OM navrhuje zařazení nové akce Dětský domov Nová Ves u Chotěboře - Rekonstrukce kotelny a ÚT do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství rozpočtu kraje Vysočina na rok 2011.
Návrh dále předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek, spočívající v přesunu finančních prostředků ve výši 1 500 tis. Kč z přílohy M5 - Investice ve školství (akce ZŠ, SPC a školní družina Havlíčkův Brod - Přístavba školy - ORG 0001050020000) do přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství ve výši 1 500 tis. Kč.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření.
OŠMS nemá námitek k realizaci akce.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Dětský domov Nová Ves u Chotěboře - Rekonstrukce kotelny a ÚT do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství;
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství o částku ve výši 1 500 tis. Kč při současném snížením přílohy M5 - Investice ve školství o částku ve výši 1 500 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 20. 6. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz