Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2011-14

RK-20-2011-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-20-2011-14
NázevSmlouvy zakládající právo investora provést stavbu
Zpracoval J. Mikésková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší možnost realizovat městem Třešť stavbu Třešť, ulice Havlíčkova - úprava přidruženého dopravního prostoru na pozemku par. č. 4579/1 v k. ú. Třešť, obec Třešť, ve vlastnictví kraje Vysočina.
Na kraj Vysočina se obrátilo město Třešť jako investor se žádostí o souhlas se stavbou na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina. Jedná se o úpravu přidruženého dopravního prostoru podél silnice II/402 za železničním přejezdem. Úprava spočívá v osazení silničních obrubníků, oddělujících vozovku od prostoru mezi jejím okrajem a plotovými podezdívkami u přilehlých nemovitostí. S ohledem na ustanovení § 110 zák. č.183/2006 Sb., stavební zákon, musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku, určenému k zastavění nebo právo založené smlouvou provést stavbu. Dle současné praxe je touto smlouvou Smlouva zakládající právo provést stavbu, ve které vlastník pozemku vysloví souhlas s dotčením pozemku v jeho vlastnictví zamýšlenou stavbou.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje, po konzultaci s příslušným správcem majetku, vyslovit souhlas s požadovanou stavbou.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou Třešť, ulice Havlíčkova - úprava přidruženého dopravního prostoru na pozemku par. č. 4579/1 v k. ú. Třešť, obec Třešť, ve vlastnictví kraje Vysočina a rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu, prokazující právo stavebníka provést stavbu na předmětném pozemku.
Smlouva není předkládána jako příloha tohoto materiálu, neboť se jedná o standardní smlouvu.
StanoviskaKe stavbě bylo vydáno stanovisko majetkového správce obsahující závazné podmínky pro provedení stavby.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Třešť, ulice Havlíčkova - úprava přidruženého dopravního prostoru na pozemku par. č. 4579/1 v k. ú. Třešť, obec Třešť;
rozhoduje
uzavřít nepojmenovanou smlouvu, prokazující právo stavebníka - města Třešť provést stavbu Třešť, ulice Havlíčkova - úprava přidruženého dopravního prostoru na pozemku par. č. 4579/1 v k. ú. Třešť, obec Třešť.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 6. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz