Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2011-03

RK-20-2011-03.doc  RK-20-2011-03pr01.pdf
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-20-2011-03
NázevSouhlas s umístěním hladinoměrů na mostní objekty ve vlastnictví kraje Vysočina
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší vydání souhlasu s umístěním a následnou údržbou hladinoměrů na mosty ve vlastnictví kraje Vysočina.
Na odbor majetkový se obrátilo město Velké Meziříčí se žádostí o vydání souhlasu s umístěním a následnou údržbou hladinoměrů na mostní objekty ev. č. 349-001 v k.ú. Měřín a ev. č. 3494-2 v k.ú. Uhřínov u Velkého Meziříčí. Město Velké Meziříčí je investorem akce Digitální povodňový plán ORP Velké Meziříčí včetně výstavby hlásných a varovných systémů . Podle tohoto projektu mají být na mosty přes řeku Balinku umístěny dva hladinoměry, a to v k.ú. Měřín a v k.ú. Uhřínov u Velkého Meziříčí. Akce má být financována z operačního programu Životní prostředí, oblast podpory 1.3.1 - Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany. Jedním z podkladů pro podání žádosti je souhlas vlastníka nemovitosti s umístěním hladinoměrů na výše uvedené mostní objekty a s následnou údržbou hladinoměrů nejméně po dobu 5 let od ukončení realizace projektu a dále čestné prohlášení kraje Vysočina, že mostní objekty, na které budou hladinoměry umístěny, jsou vlastnictvím kraje.
Návrh řešení OM navrhuje souhlas s umístěním hladinoměrů na mostní objekty v k.ú. Měřín a v k.ú. Uhřínov u Velkého Meziříčí vydat. K umístění hladinoměrů se kladně vyjádřila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, oddělení TSÚ Žďár nad Sázavou. Jako podmínku pro udělení souhlasu uvádí, že v případě opravy nebo jiné stavební činnosti na dotčených mostních objektech, budou zařízení na náklady majitele na dobu nezbytně nutnou odstraněna, aby byla umožněna bezproblémová oprava mostů.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas s umístěním a následnou údržbou hladinoměrů na mostní objekty ve vlastnictví kraje.
StanoviskaKSUSV souhlasí s umístěním hladinoměrů na mostní objekty v jeho správě, tj. na most. ev. č. 349-001 v obci Měřín a most ev.č. 3494-2 v obci Uhřínov.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
vydat souhlas umístěním a následnou údržbou hladinoměru HL 2 na mostní objekt
ev.č. 349-001 v k.ú. Měřín a hladinoměru HL 4 na mostní objekt 3494-2 v k.ú. Uhřínov u Velkého Meziříčí.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. června 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz