Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2011-15

RK-19-2011-15.doc  RK-19-2011-15pr01.pdf
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-19-2011-15
NázevNávrh na zařazení nových akcí Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava - rekonstrukce elektroinstalace a Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava - oprava fasády do kapitoly Nemovitý
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh zařazení nových akcí do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
V měsíci květnu 2011 nahlásil ředitel školy problém s elektroinstalací v budově školy a s padajícími kusy fasády.
Jedná se o třípodlažní zděnou budovu, která byla postavena v roce 1865, v roce 1919 zde byla zřízena Česká obchodní škola.
V roce 2006-2008 si škola ze svých prostředků provedla úpravu slaboproudých rozvodů a datové sítě v počítačových učebnách, avšak ostatní rozvody v celé škole jsou stávající - hliníkové. Během výuky dochází k soustavnému přehřívání těchto rozvodů a následně k výpadkům elektřiny při vyučování.
V roce 1978 byla provedena částečná oprava fasády - uliční strany a části z ulice Úlehlova.
Jedná se o bohatě zdobenou fasádu se svislými profilovanými pilastry se zabudovanými vlysy - odlitky, s vodorovnou bosáží a členěnými římsami.
V roce 2008 - 2009 byla provedena výměna všech oken a bylo uvažováno následně s opravou fasády.
Největší problém je z důvodu bezpečnosti, neboť se jedná o prostor, kde je neustálý pohyb lidí a hrozí zde nebezpečí úrazu při pádu částí fasády.
Návrh řešení OM navrhuje zařazení nových akcí Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava - rekonstrukce elektroinstalace a Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava - oprava fasády do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství rozpočtu kraje Vysočina na rok 2011 s tím, že finanční krytí v rozsahu na zpracování projektové dokumentace stavby je navrhováno řešit v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1- Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství formou vnitřní změny rozpisu rozpočtu bez nároku na zvýšení rozpočtu kapitoly.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nových akcí do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
OŠMS nemá námitek k realizaci akce. S využitím budovy pro potřeby středoškolského vzdělávání se počítá bez ohledu na probíhající demografický pokles. Pokud by součástí opravy byla i zídka ohraničující volnou plochu vedle budovy, OŠMS doporučuje zvážit souvislosti s využitím pozemku pro jiné účely (záměr vybudovat mateřskou školu v budově domova mládeže Na Stoupách, nedostatek parkovacích míst v lokalitě apod.).
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit nové akce Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava - rekonstrukce elektroinstalace a Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava - oprava fasády do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 5. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz