Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2011-43

RK-17-2011-43.doc  RK-17-2011-43pr01.pdf  RK-17-2011-43pr02.pdf  RK-17-2011-43pr03.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíRK-17-2011-43
NázevPoskytnutí daru občanskému sdružení Duha Zámeček - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Zastupitelstvo kraje
Zpracoval K. Nedvědová
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuDne 1. 6. 2011 od 18 hodin se v kulturním domě v Jemnici koná benefiční koncert Úsměv ukrajinským dětem (pozvánka je přílohou materiálu RK-17-2011-43, př. 2). Jedná se o projekt dětí z Dětského domova Jemnice. Záštitu převzali pan hejtman MUDr. Jiří Běhounek, dále ředitel odboru pro mládež MŠMT, senátor RNDr. Miloš Vystrčil, senátor Vítězslav Jonáš, ředitelka dětského domova Jemnice Bc. Dagmar Průšová a humanitární organizace Adra.

Cílem projektu je konkrétní pomoc Dětskému domovu v Mukačevu (Zakarpatská oblast Ukrajiny) Na základě výši výtěžku ředitel Dětského domova v Mukačevu sdělí, co by bylo nejvhodnější dětem pořídit a dětskému domovu fakticky pomůže. Uspořádání charitativního koncertu, který i pro děti z dětských domovů má kladný vliv na vnímání světa kolem, rozvíjí u českých dětí myšlenku solidarity a snahy pomoci. Snaha pomoci druhému je myšlenka, která vedla kluky a holky z dětského domova Jemnice k tomu, aby tento koncert připravili. Samotná organizace a příprava koncertu je pro kluky a holky v českém domově plná nových zkušeností a příležitostí poznat možnosti, jak být prospěšný, jak si splnit sen a vystoupit na podiu před diváky, apod. Navázání přátelství mezi dětmi z obou zemí, což může mít kladný vliv na psychiku, jak dětí na Ukrajině tak dětí v Česku.

Pro návštěvníky benefičního koncertu bude připravena hudební zábava, promítání fotografií, vystoupení dětí z dětských domovů z celé republiky. Koncert bude moderovat zdarma Tereza Kostková (více na www.usmev-uk-detem.cz). Finanční příspěvky na tuto akci se realizují zakoupením vstupenky - budou 3 druhy vstupného ve výši 40 Kč / 80 Kč / 120 Kč - a každý, kdo se přijde na akci podívat, tak si bude moci sám zvolit druh vstupenky = výši svého příspěvku.

Organizátory jsou děti z Dětského domova Jemnice s podporou organizace Duha Zámeček (www.zamecek.net). Cílem organizátorů je snížit náklady na koncert na minimum, aby byl dar pro děti z Dětského domova Mukačevo co největší. Proto organizátoři požádali kraj Vysočina o příspěvek ve výši 5 tisíc Kč právě na výše zmíněné organizační výdaje (žádost je přílohou tohoto materiálu RK-17-2011-43, př. 1). Dále v souvislosti se zkušenostmi, kvalitní a aktivní spoluprací, kterou kraje Vysočina a Zakarpatí mají, organizátoři žádají o pomoc dobročinný fond ViZa při předání výtěžku v Dětském domově v Mukačevu - aby peníze byly opravdu využity účelně a nedošlo k jejich zpronevěření.
Návrh řešení Domníváme se, že výše popsaná aktivita je v souladu se společnými aktivitami kraje Vysočina a Zakarpatské oblasti Ukrajiny. Navrhujeme proto radě kraje rozhodnout poskytnout dar dle materiálu RK-17-2011-43, př. 3. Částka 5 tisíc Kč by byla použita z finančních prostředků vyčleněných na spolupráci se Zakarpatskou oblastí Ukrajiny (kapitola Zastupitelstvo kraje, § 6223), které jsou obsaženy v rozpočtu kraje Vysočina na rok 2011.

Informaci o konání benefičního koncertu a možnosti účasti bychom pak rádi nabídli členům Stálé konference, členům ZK, zaměstnancům KrÚ a podnikatelům, kteří se účastnili podnikatelských misí na Ukrajině.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu
Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.

Ekonomický odbor
Ekonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření.

Odbor informatiky
Dotace (zde dar) byla zaevidována v systému eDotace - ID dotace O00104.

Stálá konference
Členové Stálé konference byli informováni o výše popsané akci, žádosti o finanční příspěvek a předložení návrhu darovací smlouvy na zasedání RK. Nikdo z členů Stálé konference nevznesl připomínku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout dar z kapitoly Zastupitelstvo kraje, § 6223 Mezinárodní spolupráce (jinde nezařazená) dle materiálu RK-17-2011-43, př. 3.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, ekonomický odbor
Termín 17. 5. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz