Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2011-23

RK-17-2011-23.doc  RK-17-2011-23pr01.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-17-2011-23
NázevSmlouva o poskytování dat Lesů České republiky, s. p. pro ochranu přírody kraje Vysočina
Zpracoval K. Balážová
Předkládá J. Joneš
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší smlouvu o přístupu kraje Vysočina k datům Lesů České republiky o lesních hospodářských plánech pro území evropsky významných lokalit, maloplošných zvláště chráněných území a skladebných prvků regionálního územního systému ekologické stability nacházející se v územní působnosti kraje Vysočina a to pro potřeby ochrany přírody.
Jedním z podkladů pro zpracování plánů péče o zvláště chráněná území, hodnocení a vymezování regionálních prvků územního systému ekologické stability a další činnosti související s výkonem státní správy na těchto územích a na územích evropsky významných lokalit jsou inventarizační průzkumy území. K jejich zpracování jsou nutné různé mapové podklady. V případě lesních území je výhodné využít jako podklad digitální data z lesních hospodářských plánů. Opatření navržená v plánu péče zvláště chráněných území jsou pak pro zpracovatele lesních hospodářských plánů jasná a přesně umístitelná na jednotlivé porosty, které právě lesní hospodářský plán řeší.
Návrh řešení Odbor životního prostředí navrhuje Radě kraje Vysočina uzavřít smlouvu dle materiálu
RK-17-2011-23 př. 1.
Lesy České republiky, s.p., nabídl kraji bezplatné poskytnutí svých dat na území kraje Vysočina pro výkon státní správy v rámci kompetencí svěřených kraji zákonem o ochraně přírody.
Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení) ve znění pozdějších předpisů rada kraje zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu dle materiálu RK-17-2011-23, př. 1.
Odpovědnost OŽP
Termín 17. 5. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz