Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2011-45

RK-16-2011-45.doc
Číslo materiálu45
Číslo jednacíRK-16-2011-45
NázevProjekt přeshraniční autobusové dopravy
Zpracoval R. Handa, I. Fryšová
Předkládá H. Strnadová, I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informace o možnosti zapojení kraje Vysočina do projektu v oblasti doprava v rámci Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013.
Dne 15. 4. 2011 proběhlo ve Slavonicích jednání mezi potenciálními partnery projektu přeshraniční autobusové dopravy (Verkehrsvergund Ost-Region; Jikord, s.r.o.). Kraji Vysočina byla nabídnuta účast v projektu jako finančnímu partnerovi. Termín předložení žádosti je předpokládán v srpnu 2011 v rámci Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ODSH ) a Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhují Radě kraje Vysočina rozhodnout o zapojení kraje Vysočina do jednání a uložit ODSH a ORR jednat se zástupci Verkehrsverbund Ost-Region (vedoucí partner) a Jikord, s.r.o. (projektový partner). o zařazení prioritních aktivit kraje Vysočina studie revitalizace trati Kostelec - Slavonice a studie optimalizace dopravní obslužnosti kraje Vysočina do projektu přeshraniční autobusové dopravy.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o zapojení kraje Vysočina do jednání ohledně projektu popsaného v materiálu
RK-16-2011-45;
ukládá
odboru dopravy a silničního hospodářství a odboru regionálního rozvoje jednat se zástupci Verkehrsverbund Ost-Region a Jikord, s.r.o., o zařazení prioritních aktivit kraje Vysočina studie revitalizace trati Kostelec - Slavonice a studie optimalizace dopravní obslužnosti kraje Vysočina do projektu přeshraniční autobusové dopravy.
Odpovědnost ODSH, ORR
Termín 30. 6. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz