Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2011-13

RK-16-2011-13.doc  RK-16-2011-13pr01.doc  RK-16-2011-13pr02.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-16-2011-13
NázevPříprava žádosti projektu - Visegrad Strategic Programme
Zpracoval M. Rojková
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV průběhu konference ISSS 2011 v Hradci Králové byl kraj Vysočina na základě úspěšného zorganizování zahraniční části konference LORIS/V4DIS osloven zástupci Visegrádského fondu s nabídkou možnosti řešení projektu oblasti rozvoje eGovernmentu v zemích Visegrádu.
Rozvoj informační společnosti je prioritou pro všechny země V4 (Visegrádská čtyřka = aliance čtyř států střední Evropy: Česka, Maďarska, Polska a Slovenska), které vycházejí z koncepcí EU v oblasti inovací, konkurenceschopnosti a modernizace veřejné správy (eGovernment). Odbor informatiky se podílí na přípravě strategického projektu, jehož cílem je zmapování stavu zavádění eGovernmentu a ICT ve vybraných územních samosprávách v jednotlivých visegrádských zemích v kontextu evropských i národních strategií a programů, provedení vzájemné komparace, vytipování příkladů dobré praxe, zajištění výměny zkušeností, identifikace příležitostí k dalšímu rozvoji a formulace doporučení dalších kroků.
Odhadovaná doba trvání projektu činí max. 16 měsíců, rozpočet cca 72 000 EUR, přičemž 70% je kryto z grantu, 30% partnery projektu. Partnerem projektu bude občanské sdružení Český zavináč, další partneři z členských zemí V4 jsou v jednání. Více informací o projektu je uvedeno v neveřejné příloze č. 1. Žádost bude předložena Mezinárodnímu visegrádskému fondu.
Návrh řešení Na základě výše uvedených informací odbor informatiky navrhuje Radě kraje uložit odboru informatiky zajistit přípravu a odeslání žádosti včetně podpůrných dokumentů podepsaných pověřeným zástupcem kraje. Dále odbor informatiky navrhuje Radě kraje rozhodnout o uzavření Smlouvy o organizačních otázkách souvisejících s realizací projektu LDA-V4 mezi krajem Vysočina a občanským sdružením Český zavináč dle materiálu RK-16-2011-13, př. č. 2.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu:
nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
odboru informatiky zajistit přípravu a odeslání žádosti o strategický grant;
rozhoduje
uzavřít smlouvu dle materiálu RK-16-2011-13, př. 2.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 31. 05. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz