Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2011-59

RK-15-2011-59.doc  RK-15-2011-59pr01.doc
Číslo materiálu59
Číslo jednacíRK-15-2011-59
NázevŽádost o prodloužení lhůty pro předložení monitorovací zprávy k projektu Kvalita 10
Zpracoval S. Lemperová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení Žádosti o prodloužení lhůty pro předložení monitorovací zprávy k projektu Řízení lidských zdrojů v podmínkách Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen Kvalita 10 ), který kraj Vysočina realizuje v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (dále jen OP LZZ ).

V rámci realizace projektu Kvalita 10 je pořizován Personální informační systém, který má být důležitým nástrojem pro řízení lidských zdrojů na Krajském úřadě kraje Vysočina. Pořízení software je v projektu vedeno jako investiční náklad. Zálohy, které byly na realizaci projektu dosud poskytnuty jsou označeny jako neinvestiční a z těchto prostředků nelze investice hradit. V termínu do 30. 4. 2011 je nutné předložit monitorovací zprávu spolu s první žádostí o platbu. Bylo plánováno, že v rámci této žádosti o platbu bude zažádáno o zaslání investičních prostředků, které budou v následujícím období čerpány. Ze strany zprostředkujícího subjektu OP LZZ (Ministerstvo vnitra ČR, dále jen MVCR ) nejsou vyjasněny finanční toky týkající se čerpání investic v situaci, kdy na projekt byly poskytnuty neinvestiční zálohy, které nejsou s ohledem na počáteční fázi realizace projektu vyčerpány. Tato záležitost je s pracovníky MVCR aktivně komunikována (telefonicky, e-mailově, osobně při seminářích), avšak dosud nebylo zasláno stanovisko, jak v tomto případě postupovat. S ohledem na tuto skutečnost nemůže být předložena monitorovací zpráva se žádostí o platbu k projednání Radě kraje Vysočina tak, aby byla odevzdána do 30. 4. 2011. Z MVCR kraj Vysočina obdržel stanovisko, že vyjádření zašlou v nejbližší době, a proto byla připravena Žádost o prodloužení lhůty pro předložení monitorovací zprávy, viz materiál RK-15-2011-59, př. 1.
Návrh řešení ORR doporučuje Radě kraje Vysočina rozhodnout podat Žádost o prodloužení lhůty pro předložení monitorovací zprávy k projektu Kvalita 10 dle materiálu RK-15-2011-59, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
podat Žádost o prodloužení lhůty pro předložení monitorovací zprávy k projektu Kvalita 10 dle materiálu RK-15-2011-59, př. 1.
Odpovědnost ORR
Termín 30. 4. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz