Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2011-43

RK-13-2011-43.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíRK-13-2011-43
NázevProjektová studie na využití části prostor ve správě Střední školy obchodu a služeb Jihlava pro mateřskou školu
Zpracoval K. Ubr
Předkládá M. Pech, P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuObsahem materiálu je souhlas s ověřením možnosti využít část prostor v majetku kraje ve správě Střední školy obchodu a služeb Jihlava pro mateřskou školu prostřednictvím projektové studie.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava mimo jiné spravuje budovu domova mládeže a školní jídelny Na Stoupách v Jihlavě. Vzhledem k demografickému vývoji klesá zájem o ubytování středoškoláků v domově mládeže a dochází tak ke snížení využití části prostor budovy v rozsahu 1 - 2 pater. Ředitel střední školy na tuto situaci reaguje a hledá možnosti pro jejich efektivní využití.
Město Jihlava v posledních letech hledá řešení zvýšení zájmu o zajištění služby předškolní výchovy a vzdělávání (aktuální převis poptávky po místech v mateřských školách činí cca 200 míst). Ředitel střední školy po předběžném jednání se specializovaným projektantem tedy navrhuje využít jedno patro budovy Na Stoupách pro mateřskou školu s kapacitou 50 dětí. V této věci proběhlo předběžné jednání zástupců kraje a města, na které město potvrdilo potřebu navýšení kapacit mateřských škol a připustilo možnost využít část budovy Na Stoupách pro provozování mateřské školy zřizované městem (vhodná lokalita, odhad potřebnosti minimálně 5 let). Město by uvítalo hrazení nákladů na rekonstrukci oběma stranami.
Pro případné další jednání je nezbytné ověřit možnost umístění mateřské školy (prostorové nároky v interiéru i exteriéru) a odhadnout náklady potřebné na rekonstrukci.
Návrh řešení OŠMS po projednání s OM navrhuje zajistit zpracování předběžné projektové studie hrazené z rozpočtu kraje.
StanoviskaOdbor majetkový nemá k materiálu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
odboru majetkovému a odboru školství, mládeže a sportu zajistit zpracování předběžné projektové studie za účelem ověření možnosti umístění mateřské školy s kapacitou 50 dětí do budovy domova mládeže Na Stoupách ve správě Střední školy obchodu a služeb Jihlava a odhadu nákladů na rekonstrukci;
pověřuje
Marii Kružíkovou, radní pro oblast školství, k jednání s městem Jihlava o dalším postupu.
Odpovědnost OŠMS, OM
Termín 31. 5. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz