Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2011-24

RK-13-2011-24.doc  RK-13-2011-24pr01.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-13-2011-24
NázevÚprava pravidel rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje
Zpracoval R. Brychta, P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuNa základě aktuálních zakázek OI vznikla potřeba aktualizace mechanismu sjednávání a výše úhrad za věcná břemena pro liniové telekomunikační stavby souběžné se silničními pozemky ve vlastnictví kraje Vysočina v ceníku úhrad za zřízení věcného břemene na majetku kraje Vysočina v souladu s Pravidly rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje č. 10/09 (dále je Pravidel). Tyto aktivity ve většině případů souvisejí s výstavbou krajské optické páteřní sítě ROWANet a realizaci pokládek chrániček pro optické kabely do příkopu silničního pozemku kraje, zejména v případech kdy je (spolu)investorem Vysočina, případně souběh investic Vysočiny a komerčního sektoru, za účelem rozšíření optických sítí na Vysočině. Současný model Pravidel odpovídá typicky křížení liniových staveb a silničních pozemků a nepočítá s uložením dálkového vedení páteřních telekomunikačních staveb do silničních pozemků (souběžná výstavba).
Návrh řešení Odbor informatiky navrhuje zahrnout úpravu do současné podoby Pravidel. Struktura předpisu zůstává zcela beze změn, změny se týkají pouze upřesnění v článku č. 3, který navrhujeme doplnit o odstavec č. 4 ve znení:

(4) V případech, kdy je kraj spoluinvestorem stavby, je výše úhrady za zřízení věcného břemene stanovena na výši 15% ceny dle ceníku uvedeného v příloze č. 3 pravidel.

Zapracovaný návrh OI v Pravidlech je předmětem přílohy č. 1
StanoviskaOdbor majetkový: souhlasí s návrhem úpravy pravidel

Odbor dopravy: souhlasíme se změnou Pravidel rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje. Souhlasíme se zněním usnesení.

Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Pravidla rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje dle materiálu RK-13-2011-24, př. 1.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 29. 4. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz