Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2011-23

RK-13-2011-23.doc  RK-13-2011-23pr01.xls  RK-13-2011-23pr02.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-13-2011-23
NázevVěcná břemena na majetku kraje Vysočina - zakázka Posílení krajské optické páteřní sítě ROWANet, využití chrániček v majetku kraje
Zpracoval R. Brychta, P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuOdbor informatiky vyhlásil v lednu 2011 veřejnou zakázku malého rozsahu na záfuk optických kabelů resp. prodej vláken v trasách podél silnice II/602 v úseku Jihlava - křižovatka Kamenice-Vežnice. Chráničky pro pokládku optických kabelů byly v této trase realizovány v souvislosti s rekonstrukcí silnice v letech 2009 a 2010. Cílem zakázky bylo využít tyto chráničky pro rozvoj sítě ROWANet (připojení obecních úřadů, dálniční policie, kamerové body KSUSV atd.) a nabídnou komerčním subjektům možnost jejich využití.
Přestože řešení věcných břemen na pozemcích kraje nebylo předmětem zakázky (nejde o prodej ale pouze formu dlouhodobého nájmu chrániček), je z pohledu vítězného uchazeče nezbytné některé úseky tras dostavět pro zajištění spojitosti celé sítě. Tyto úseky chrániček jako nová stavba pak budou v majetku dodavatele, tudíž je nezbytné řešit problematiku věcných břemen tam, kde se dostavba tras dotkne pozemků kraje.
V rámci vítězné nabídky je požadováno zřízení věcných břemen na pozemcích v majetku kraje v ceně 10Kč/bm. Tento požadavek neodpovídá současnému modelu pravidel rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje, ale zároveň je podmínkou kladenou ze strany dodavatele pro realizaci celé trasy resp. podpis smlouvy o dílo.
V celkové délce telekomunikační trasy 14km činí nová výstavba na pozemcích kraje 1500m.
Návrh řešení Odbor informatiky navrhuje schválit výjimku z pravidel rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje č. 10/09 dle článku 3 pravidel a uzavřít s vítězným uchazečem veřejné zakázky, t.j. firmou M-Soft s.r.o. smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene s budoucími oprávněnými a smlouvy o zřízení věcného břemene s oprávněnými za podmínek dle tohoto materiálu a přílohy č.1.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s návrhem.

Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
výjimku z pravidel rady kraje Vysočina pro zřizování věcných břemen na majetku kraje č. 10/09;
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene s budoucími oprávněnými a smlouvu o zřízení věcného břemene s oprávněnými za podmínek dle materiálu
RK-13-2011-23, př. 1.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor majetkový
Termín 2011- 5- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz