Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2011-10

RK-13-2011-10.doc  RK-13-2011-10pr01.pdf
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-13-2011-10
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene - k. ú. Radešínská Svratka
Zpracoval H. Brázdilová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší žádost svazku obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice o sepsání smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene v k. ú. Radešínská Svratka.
Na OM se obrátil svazek obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice se žádostí o sepsání smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na stavbu Radešínská Svratka - Kanalizace a ČOV na pozemcích kraje Vysočina par. č. 1335/3 a 413/2 v k. ú. Radešínská Svratka a obci Radešínská Svratka, zapsaných na LV 175 u katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrální pracoviště Žďár nad Sázavou. Stavbou dojde k dotčení části silnice II/360 v km 8,880 - 10,241 protlaky a souběžným uložením ve vozovce.

V roce 2009 byl s využitím dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod realizován projekt s názvem II/360 Jimramov - Moravec (číslo projektu: CZ.1.11/1.1.00/02.00896), jehož součástí je výše zmíněný úsek silnice II/360. Na základě smlouvy o podpoře projektu z výše uvedeného dotačního titulu plyne povinnost udržitelnosti projektu ve lhůtě pěti let od dokončení. Zřízením výše uvedené stavby však dojde k zásahu do zrealizovaného projektu. Z tohoto důvodu byla celá záležitost projednávána s Úřadem Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod. Dle jeho sdělení je podmínkou souhlasu s realizací kanalizace vrácení dotace v poměrné části týkající se zmíněného úseku silnice, a to v předpokládané výši 4 744 881 Kč vč. DPH. Z tohoto důvodu je třeba smluvně zajistit, aby výše vratky byla kraji svazkem obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice uhrazena.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít se svazkem obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na stavbu Radešínská Svratka - Kanalizace a ČOV na pozemcích kraje Vysočina par. č. 1335/3 a 413/2 v k. ú. Radešínská Svratka a obci Radešínská Svratka. Smlouva bude obsahovat závazek svazku obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice, že v případě, pokud kraji Vysočina bude Regionální radou Jihovýchod vyúčtována vratka části dotace, uhradí svazek obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice příslušnou částku kraji Vysočina do 30 dnů ode dne výzvy k úhradě a dále bude smlouva obsahovat jejich závazek obnovy krytu vozovky v původním rozsahu dle vyjádření ODSH a Krajské správy a údržby silnic Vysočiny ze dne 7. 2. 2011.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a svazkem obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na stavbu Radešínská Svratka - Kanalizace a ČOV na výše uvedených pozemcích kraje Vysočina za předpokladu úhrady částky předepsané kraji Vysočina Úřadem Regionální rady Jihovýchod svazkem obcí a obnovy krytu vozovky v původním rozsahu.
StanoviskaOdbor dopravy a silničního hospodářství a Krajská správa a údržba silnic souhlasí s návrhem řešení za předpokladu obnovy krytu vozovky v původním rozsahu a úhrady vratky části dotace svazkem obcí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina na straně vlastníka silnice II/360 a pozemků par. č. 1335/3 a 413/2 v k. ú. Radešínská Svratka, jako budoucím povinným z věcného břemene a svazkem obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice IČ 720 46 112 na straně investora stavby a budoucího oprávněného z věcného břemene smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na stavbu Radešínská Svratka - Kanalizace a ČOV na výše uvedených pozemcích, za podmínky, že svazek obcí Čistá voda - Radešínská Svratka, Řečice uhradí kraji Vysočina částku požadovanou Úřadem Regionální rady Jihovýchod v souvislosti s porušením smluvních povinností k projektu II/360 Jimramov - Moravec (CZ.1.11/1.1.00/02.00896) a za podmínky obnovy krytu vozovky v původním rozsahu svazkem obcí.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. května 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz