Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2011-09

RK-13-2011-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-13-2011-09
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu na pozemku dotčeném připravovanou stavbou Silnice II/352 Jihlava - Heroltice .
Zpracoval P. Krepčík
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o majetkoprávní smlouvu k pozemku trvale dotčenému stavbou kraje.
Kraj Vysočina byl investorem stavby Přeložka silnice II/352 Jihlava - Heroltice . Na základě smlouvy o budoucí darovací smlouvě, uzavřené se statutárním městem Jihlava, bude po zkolaudování této stavby a jejím zařazení do silniční sítě, původní silnice v úseku od uzlového bodu A 005 do Heroltic vyjmuta z režimu komunikací II. třídy a jako místní komunikace darována spolu s pozemky statutárnímu městu Jihlava. Dle uzavřené dohody je jednou z podmínek převzetí původní silnice II/352 její rekonstrukce, která spočívá v odfrézování stávajícího krytu vozovky a pokládce krytu nového. Vzhledem k tomu, že rekonstrukcí bude dotčen i pozemek ve vlastnictví Správy železniční dopravní cesty, státní organizace (pozemek pod železničním mostem), je nutné k vydání stavebního povolení vztah k tomuto pozemku smluvně ošetřit.
Návrh řešení Z výše uvedeného důvodu OM navrhuje radě kraje rozhodnout uzavřít se Správou železniční dopravní cesty, státní organizací smlouvu zakládající právo provést stavbu na pozemku vedeném v katastru nemovitostí jako par. č. 6191/1 - ostatní plocha, dráha v k.ú. a obci Jihlava.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít se Správou železniční dopravní cesty, státní organizací IČ 709 94 234 smlouvu zakládající kraji Vysočina právo provést stavbu Silnice II/352 Jihlava - Heroltice na pozemku vedeném v katastru nemovitostí jako par. č. 6191/1 - ostatní plocha, dráha v k. ú. a obci Jihlava.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 7. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz