Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2011-35

RK-11-2011-35.doc  RK-11-2011-35pr01.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-11-2011-35
NázevProjektová žádost Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Komínová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě kraje je předkládáno ke schválení realizované podání žádosti Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu kraje Vysočina obdržel od Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace kopii podané projektové žádosti včetně vyplněné projektové fiše k podané projektové žádosti viz materiál RK-11-2011-35, př. 1. Tento projekt Dějepravné soutěžení 2011 , jehož nositelem je Muzeum Vysočiny Třebíč, příspěvková organizace, byl předložen Městu Třebíč dne 28. 2. 2011 v rámci grantového systému Zdravého města Třebíč 2011.
Jedná se již o osmý ročník neoficiální dějepisné olympiády, jejímž cílem je ukázat historii v barvitější podobě, představit muzeum jako živoucí organizaci a naučit žáky do muzea chodit. Každý ročník se věnuje vybranému historickému období, ten letošní nese název Cesta za korunou (české země ve 12. a 13. století), čímž se připojuje k celoměstským oslavám Benediktinského roku - výročí založení třebíčského kláštera v roce 1101.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne
25. 5. 2010 č. 09/10 čl. 7 výjimky schválit Muzeem Vysočiny Třebíč, příspěvkovou organizací realizované podání projektu Dějepravné soutěžení 2011 , jehož základní údaje jsou uvedeny v materiálu RK-11-2011-35, př. 1.
Muzeum Vysočiny Třebíč, příspěvková organizace v Dodatku k žádosti o poskytnutí finančního příspěvku z Grantového systému Zdravého města Třebíč uvedlo podmínku zakotvenou ve výše uvedených pravidlech a z tohoto důvodu nyní požádalo o dodatečné udělení souhlasu Rady kraje Vysočina s podanou žádostí.
Ve Zřizovací listině Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace je v předmětu činnosti mimo jiné uvedeno, že pořádá kulturní a vzdělávací programy vyplývající z předmětu činnosti. Projektový záměr tedy odpovídá hlavnímu účelu příspěvkové organizace a s ohledem na výstup projektu jsou efektivně vynakládány veřejné prostředky. Celkové náklady jsou ve výši 11 000 Kč, z toho vlastní zdroje činí 5 500 Kč, což představuje polovinu celkových nákladů a o zbývající část je žádáno z grantového systému Město Třebíč. Ve finančním plánu Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace na rok 2011 je alokována výše uvedená celková částka nákladů, ale přesto organizace hledá další finanční zdroje. Vzhledem k rozpočtu muzea je tedy financování reálné i v případě neuspění s žádostí, a proto se nepředpokládá vznik okolností, které by mohly mít dopad na zřizovatele.
Ačkoliv je v současné době zámecká budova Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace uzavřena z důvodu probíhající rekonstrukce v rámci projektu Zámek Třebíč - modernizace zámku a zpřístupnění nových expozic , je žádoucí nepřerušit aktivity orientované směrem k veřejnosti a představovat činorodost muzea a služeb, které poskytuje.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s realizací projektu.

Odbor ekonomický k materiálu nemá připomínky.

Odbor regionálního rozvoje nemá připomínky k navrženému usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Muzeem Vysočiny Třebíč, příspěvkovou organizací realizované podání projektu Dějepravné soutěžení 2011 , jehož základní údaje jsou uvedeny v materiálu RK-11-2011-35, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu; ředitel Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace
Termín 31. 3. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz