Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2011-45

RK-10-2011-45.doc  RK-10-2011-45pr01.doc  RK-10-2011-45pr01upr1.doc
Číslo materiálu45
Číslo jednacíRK-10-2011-45
NázevKomunikace s příspěvkovými organizacemi
Zpracoval K. Kotrba
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuDne 5. 6. 2007 přijala Rada kraje Vysočina Pravidla Rady kraje Vysočina o komunikaci s příspěvkovými organizacemi zřizovanými krajem Vysočina.
Účelem těchto Pravidel je nastavení komunikačních a informačních toků mezi krajem Vysočina a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi. V Čl. 2 a Čl. 3 těchto Pravidel jsou demonstrativně vyjmenovány okruhy událostí a skutečností, o kterých má být zřizovatel informován.
V průběhu platnosti a účinnosti Pravidel se průběžně objevují další okruhy skutečností, které jsou pro zřizovatele důležité a o kterých by jej měly příspěvkové organizace informovat. Mezi takovýto druh skutečností patří i informace o zahraničních návštěvách a návštěvách politických zástupců obcí, krajů, státu - České republiky příp. orgánů a institucí Evropské unie, s výjimkou běžných návštěv komunálních politiků k řešení běžné, provozní spolupráce (zejména v případě, že jde o opakované návštěvy k řešení jedné a téže záležitosti).
Návrh řešení Ředitel Krajského úřadu kraje Vysočina a Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu navrhují Radě kraje Vysočina schválit Pravidla Rady kraje Vysočina o komunikaci s příspěvkovými organizacemi zřizovanými krajem Vysočina dle materiálu RK-10-2011-45, př. 1.
Pravidla Rady kraje Vysočina o komunikaci s příspěvkovými organizacemi zřizovanými krajem Vysočina je třeba schválit z důvodu nastavení formálních komunikačních toků mezi krajem Vysočina a jeho příspěvkovými organizacemi. Nastavení formálních komunikačních toků mezi krajem Vysočina a jeho příspěvkovými organizacemi je úkolem zřizovatele.
Funkce zřizovatele vůči příspěvkovým organizacím vykonává v souladu s § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada kraje.
StanoviskaOSV - bez připomínek.
OZ - bez připomínek.
OŠMS - souhlasí s předkládaným návrhem.
ODSH - bez připomínek.
OKPPCR - nemá k připravenému materiálu připomínky.
OSH - souhlasí bez připomínek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Pravidla Rady kraje Vysočina o komunikaci s příspěvkovými organizacemi zřizovanými krajem Vysočina dle materiálu RK-10-2011-45, př. 1.
Odpovědnost ředitelé příspěvkových organizací, OSV, OZ, OŠMS, ODSH, OKPPCR
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz