Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2011-93

RK-09-2011-93.doc  RK-09-2011-93pr01.doc  RK-09-2011-93pr02.doc  RK-09-2011-93pr03.doc
Číslo materiálu93
Číslo jednacíRK-09-2011-93
NázevMultimediální průvodce pro krajská muzea - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Informatika
Zpracoval V. Jáchim
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV současné době kraj Vysočina realizuje ve spolupráci s taiwanským Institutem pro informační průmysl (dále III) projekt objednávkového systému do krajských nemocnic (projekt eAmbulance - www.eambulance.cz).

Vzhledem k tomu, že spolupráce mezi Vysočinou a III je na velmi vysoké úrovni z hlediska technologického i znalostního, byla Vysočina oslovena s nabídkou spolupráce na novém projektu - multimediálního průvodce pro krajská muzea. Podrobný popis projektu je uveden v příloze č.1 materiálu. Pilotní implementace řešení proběhne nejdříve Muzeu Vysočiny Pelhřimov, p.o.

Finanční podmínky byly předjednány tak, že kraj Vysočina vloží do této realizace náklady v celkové výši 1,998 mil. Kč bez DPH (DPH v tomto případě musí kraj Vysočina odvést v ČR) a vzhledem k tomu, že celkové náklady projektu byly vyčísleny na 4 mil. Kč., zbytek do společného projektu vloží taiwanská strana. Systém financování projektu byl dohodnut tak, že III realizaci projektu předfinancuje celý ze svých zdrojů, Vysočina pak III uhradí náklady do celkové výše 1,998 mil. Kč III na základě faktury a příslušnou část DPH v ČR.
Dokončení projektu předpokládáme v prosinci roku 2011, realizační aktivity by měly být zahájeny v dubnu tohoto roku na základě činnosti společného týmu Vysočiny a III.
Návrh řešení Na základě výše uvedených informací navrhujeme radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje schválit realizaci projektu dle smlouvy o spolupráci (přílohy č. 2 materiálu) a převedení finančních prostředků dle postupu uvedeného v návrhu usnesení do rozpočtu OI. Vzhledem k tomu, že smlouva o spolupráci je včetně jejích příloh v anglickém jazyce, pro informaci je překlad smlouvy (bez příloh) uveden jako příloha 3 tohoto materiálu .
StanoviskaOdbor ekonomický:
Ekonomický odbor nemá k navrženému materiálu připomínky. Povinnost úhrady DPH ze strany kraje bude činit cca 400 tis. Kč a bude uhrazena z kapitoly Ostatní finanční operace, která je součástí rozpočtu kraje na rok 2011. Zdrojem pro realizaci navrženého rozpočtového opatření je položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje, jejíž aktuální stav činí 42 900 tis. Kč.

Odbor kultury:
památkové péče a cestovního ruchu podporuje realizaci pilotního projektu multimediálního průvodce v Muzeu Vysočiny Pelhřimov, p.o., který využitím moderních technologií umožní zpřístupnění expozic zahraničním návštěvníkům.

Muzeum Vysočiny Pelhřimov, p.o:
s realizací projektu bez výhrady souhlasíme. Přinese rozšíření služeb pro návštěvníky a zefektivnění návštěvnického provozu ve smyslu získávání hlubších poznatků a informací ze strany návštěvníků.

Oddělení právní a KŽÚ:
nemá k návrhu smlouvy připomínky

Projektová kancelář:
stanovisko bude sděleno na jednání RK
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* schválit realizaci projektu Multimediální průvodce pro krajská muzea;
* rozhodnout uzavřít smlouvu o spolupráci dle materiálu RK-09-2011-93, př. 2;
* schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Informatika, § 3636 Územní rozvoj o částku 1 998 000 Kč (rozpočet projektu bez DPH) při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 998 000 Kč.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor ekonomický
Termín 31. 12. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz