Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2011-89

RK-09-2011-89.doc  RK-09-2011-89pr01.doc
Číslo materiálu89
Číslo jednacíRK-09-2011-89
NázeveDotace - metodika k systému evidence dotací
Zpracoval M. Rojková. P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuCílem centrální evidence dotací (eDotace) je vedle získání jednotného a spolehlivého přehledu o všech dotačních titulech, darech kraje a jednotlivých žádostech či žadatelích, také řešení problematiky centrální evidence veřejné podpory (de minimis), mapování finančních závazků kraje s vazbou např. na cash-flow a krajský rozpočet, na centrální evidenci smluv, účetní systém, kompetence rady a zastupitelstva kraje a další.

V roce 2010 byl jmenován pracovní tým, jehož úkolem byla implementace systému eDotace (usnesení č. 0024/02/2010/RK), zpráva o činnosti týmu byla radě kraje předána v červenci 2010 (usnesení č. 1095/24/2010/RK) a současně bylo požádáno o prodloužení splnění úkolu týmu do konce října 2010. Zápisy z jednotlivých zasedání týmu byly průběžně zveřejňovány na intranetu v sekci eDotace. Závěrečná zpráva o činnosti týmu a výsledku jeho práce byla předána řediteli KrÚ v listopadu 2010.

V současné době byla zpracovávána metodika pro implementovaný systém eDotace, probíhají další programátorské práce, je připraveno připojení systému do centrální státní evidence veřejné podpory - garantem systému eDotace je odbor informatiky. Metodika má prozatím charakter doporučeného postupu řešícího pilotní provoz systému - případné formalizování dokumentu do podoby vnitřního předpisu bude řešeno po vyhodnocení první fáze plošného nasazení systému do KrÚ.
Návrh řešení Odbor informatiky předkládá radě kraje na vědomí Metodiku systému eDotace a současně žádá o uložení povinnosti všem garantům dotací uvádět v materiálech pro orgány kraje tzv. ID dotace a to formou stanoviska odboru informatiky (toto stanovisko bude vyžadováno jak při schvalování dotace, tak jednotlivých žádostí, a to z důvodu kontroly zaevidování veškerých dotací v systému eDotace (viz Metodika v příloze č. 1).
StanoviskaŘeditelka Sekce ekonomiky a podpory:
Ředitelka Sekce ekonomiky a podpory souhlasí se způsobem implementace Metodiky systému eDotace do procesů krajského úřadu a nemá k návrhu usnesení připomínky.

Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu:
Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
Metodiku systému eDotace dle materiálu RK-09-2011-89, př. 1;
ukládá
garantům dotací zajistit do materiálů předkládaných orgánům kraje stanovisko odboru informatiky, které bude obsahovat ID dané dotace;
doporučuje
garantům využívat vzorovou dotační smlouvu i u dotačních titulů, které mají schválenou vlastní dotační smlouvu za podmínky, že tomu nebrání povaha věci.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 30. 04. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz