Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2011-12

RK-09-2011-12.doc  RK-09-2011-12pr01.pdf
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-09-2011-12
NázevPředání stavby v k. ú. a obci Jihlava k hospodaření Střední škole technické Jihlava
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál projednává předání nově vybudované stavby přečerpávací stanice odpadních vod v areálu Střední školy technické Jihlava, Polenská 2, 586 01 Jihlava k hospodaření této organizaci dodatkem zřizovací listiny. Uvedená listina je nezbytná k zápisu hospodaření s touto nemovitostí v katastru nemovitostí.
OM nechal geometrickým plánem č. 5271-157/2009 zaměřit areál Střední školy technické Jihlava, v ulici Polenská. Z něj mj. vyplývá, že na nově odděleném pozemku par. č. 461/7 - zastavěná plocha a nádvoří, občanská vybavenost o výměře 19 m2 v k. ú. a obci Jihlava se nachází přečerpávací stanice odpadních vod vybudovaná krajem Vysočina v roce 2008. Jako výhradní vlastník pozemku i stavby je vedena Vysočina. Pozemek má předán k hospodaření Střední škola technická Jihlava, ale stavba je v katastru nemovitostí evidována pouze ve vlastnictví kraje.
Vlastní stavba včetně vybavení byla předána škole na základě předávacího protokolu vyhotoveného Oddělením správy realit. Pro zápis hospodaření s majetkem kraje v katastru nemovitostí je však nezbytné doložit předání také dodatkem zřizovací listiny.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje budovu občanské vybavenosti bez čp./če. nacházející se na pozemku par. č. 461/7 v k. ú. a obci Jihlava předat dodatkem zřizovací listiny k hospodaření příspěvkové organizaci kraje s názvem Střední škola technická Jihlava, příspěvková organizace.
Návrh usnesení předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje formou dodatku zřizovací listiny předat předmětnou nemovitost k hospodaření zmíněné příspěvkové organizaci.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje formou schválení dodatku zřizovací listiny Střední školy technické Jihlava, příspěvkové organizace, předat této organizaci k hospodaření budovu občanské vybavenosti bez čp./če. nacházející se na pozemku par. č. 461/7 v k. ú. a obci Jihlava.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 22. 3. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz