Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2011-07

RK-04-2011-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-04-2011-07
NázevNávrh na zařazení nové akce SŠOS Jihlava - oprava oken Havlíčkova do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh zařazení nové akce do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
V měsíci prosinci 2010 nahlásil zástupce školy problém se stávajícími dřevěnými okny - vypadáváním celých skleněných tabulí při zavírání oken v budově školy na Havlíčkově ulici v Jihlavě. Okna zde jsou ze 70 let minulého století. Čepy okenních křídel jsou povolené a v důsledku toho okna sedají, okenní křídlo nasedá na spodní část rámů a tím dochází ke zkřížení profilů s možností popraskání prosklených částí a jejich vypadnutí (již 2x sklo vypadlo). Okenní křídla není možné dopasovat (zhoblovat), jelikož jsou opatřena kovotěsem, který je již nefunkční. Okenní křídla nelze ani vertikálně seřídit, neboť to neumožňuje zastaralý typ okenních závěsů. Celková repase oken by byla finančně nákladná a její výsledek by nebyl adekvátní vynaloženým finančním nákladům. Tento typ oken neumožňuje ani při celkové repasi dosáhnout tepelného efektu kw 1,1, který je dnes požadován. Největší problém je z důvodu bezpečnosti, neboť před budovou školy je trolejbusová zastávka, kde je neustálý pohyb lidí a hrozí zde nebezpečí úrazu při možnosti pádu tabule skla z okna.
Návrh řešení Na tuto akci navrhuje OM zajistit zpracování prováděcí projektové dokumentace a následné vypsání výběrového řízení a zahájení prací tak, aby ukončení této akce bylo během prázdnin v letošním roce.
OM navrhuje zařadit akci SŠOS Jihlava - oprava oken Havlíčkova do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství rozpočtu kraje Vysočina na rok 2011 s tím, že finanční krytí v rozsahu na zpracování projektové dokumentace stavby je navrhováno řešit v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství formou vnitřní změny rozpisu rozpočtu bez nároku na zvýšení rozpočtu kapitoly.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SŠOS Jihlava - oprava oken Havlíčkova do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 25. 1. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz