Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2011-17

RK-03-2011-17.doc  RK-03-2011-17pr01.pdf
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-03-2011-17
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu a smlouvy o budoucí kupní smlouvě - k. ú. Jihlava
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy umožňující kraji Vysočina zrealizovat stavbu parkoviště v rámci akce Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně ul. Ke Skalce zčásti i na pozemku České republiky, v příslušnosti hospodaření Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina a budoucí kupní smlouvy na část tohoto pozemku parkovištěm zastavěným.
Usnesením 1709/36/2010/RK byl schválen stavební záměr Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně ul. Ke Skalce . Součástí stavby bude vybudování parkovacích stání na části pozemku par. č. 3961/1 pro účely rekonstruované budovy na pozemku par. č. 3958/2 v k.ú. Jihlava. Vzhledem k tomu, že parkoviště má být budováno na pozemku třetí osoby, je třeba pro získání stavebního povolení uzavřít mezi vlastníkem pozemku, tj. ČR -Hasičským záchranným sborem kraje Vysočina a krajem Vysočina jako investorem smlouvu o právu provést stavbu na cizím pozemku. Uzavření této smlouvy již bylo s HZS kraje Vysočiny předem projednáno a je možné tuto smlouvu uzavřít. Současně bylo dohodnuto, že pozemek zastavěný parkovištěm, maximálně v rozsahu 100 m2 bude možné úplatně převést do vlastnictví kraje a to za cenu stanovenou znaleckým posudkem.
OM objednal vyhotovení geometrického plánu na oddělení požadované části pozemku par. č. 3961/1 v k.ú. a obci Jihlava a po jeho získání požádá o vyhotovení znaleckému posudku na cenu odděleného pozemku.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout uzavřít mezi vlastníkem pozemku a krajem jako investorem výše uvedené stavby smlouvu zakládající právo provést stavbu zčásti i na pozemku par. č. 3961/1 v k.ú. a obci Jihlava a dále doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě na převod části tohoto pozemku zastavěného parkovištěm do vlastnictví kraje. Po vyhotovení geometrického plánu a získání znaleckého posudku předloží k rozhodnutí radě kraje a následně zastupitelstvu kraje uzavření vlastní kupní smlouvy.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a Českou republikou-Hasičským záchranným sborem kraje Vysočina smlouvu zakládající právo provést stavbu a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi těmito účastníky smlouvu o budoucí kupní smlouvě na převod části pozemku par. č. 3961/1 v k.ú. a obci Jihlava za cenu stanovenou znaleckým posudkem.
StanoviskaUsnesením 1709/36/2010/RK rada kraje schválila stavební záměr Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně ul. Ke Skalce dle materiálu RK-36-2010-09, př. 1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina jako investorem a Českou republikou - Hasičským záchranným sborem kraje Vysočina jako vlastníkem pozemku smlouvu zakládající kraji Vysočina právo provést stavbu parkoviště v rámci akce Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně ul. Ke Skalce , kterou bude dotčen pozemky par. č. 3961/1 v k. ú. a obci Jihlava;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a Českou republikou-Hasičským záchranným sborem kraje Vysočiny smlouvu o budoucí kupní smlouvě, ve které se ČR - Hasičský záchranný sbor kraje Vysočina zaváže převést část pozemku par. č. 3961/1 v k.ú. a Jihlava zastavěného stavbou parkoviště v rámci akce Krajský úřad kraje Vysočina - Rekonstrukce kuchyně ul. Ke Skalce do vlastnictví kraje Vysočina za cenu stanovenou znaleckým posudkem.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 1. 2. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz