Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2011-13

RK-01-2011-13.doc  RK-01-2011-13pr01.doc  RK-01-2011-13pr02.doc  RK-01-2011-13pr03.doc  RK-01-2011-13pr04.doc  RK-01-2011-13pr05.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-01-2011-13
NázevŘešení tepelného hospodářství v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Jihlava, příspěvková organizace, řeší dlouhodobě problematiku tepelného hospodaření. Celou záležitost je možné řešit v zásadě dvojím způsobem: investicí do nákupu nové techniky, nebo metodou EPC (Energy Performance Contracting), která se použila v minulosti i v případě Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace a Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace.

Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace vypracovala ve spolupráci s poradenskou firmou návrh zadávací dokumentaci pro veřejnou zakázku Poskytování energetických služeb metodou EPC v objektech Nemocnice Jihlava dle materiálu RK-01-2011-13, př. 2 - 4. Předmětem je poskytování energetických služeb zaručujících úspory provozních nákladů souvisejících s užitím energie v areálu nemocnice. Součástí je též veškerá dodavatelská inženýrská činnost včetně zhotovení projektu a dokumentace skutečného provedení energeticky úsporných opatření a další služby nutné k úspěšnému fungování energetického systému po zavedení energeticky úsporných zařízení.
Energeticky úsporná opatření budou realizována na náklady dodavatele, které bude nemocnice postupně hradit z dosažených úspor. Riziko neúspěchu navržených a realizovaných opatření ponese dodavatel.
Nemocnice předpokládá níže uvedený rozsah činností, které budou zajišťovány dodavatelským způsobem firmou, jíž bude zadána veřejná zakázka na Poskytování energetických služeb metodou EPC v objektech Nemocnice Jihlava :

- zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení na realizaci úsporných opatření,
- vyřízení náležitostí spojených se získáním stavebního povolení apod.,
- zpracování prováděcí projektové dokumentace na realizaci úsporných opatření,
- zajištění financování navržených opatření,
- dodávka a montáž navržených úsporných opatření na klíč ,
- zpracování dokumentace skutečného provedení úsporných opatření,
- vypracování provozního řádu a zaškolení obsluhy,
- servisní činnost po dobu trvání smluvního vztahu, včetně kontroly instalovaného zařízení,
- záruka za dosažení předpokládaných úspor, které slouží ke splácení celkových nákladů,
- sledování a vyhodnocování dosažených výsledků po dobu trvání smluvního vztahu.
Nemocnice nepředpokládá pronájem předmětného zařízení vybraným dodavatelem, včetně jeho provozování. Předmětem nabídky rovněž není zajištění nákupu tepelné energie nebo zemního plynu dodavatelem a následný prodej tepelné energie nemocnici.
Vlastní realizace úsporných a dalších opatření (stavební práce a montáž zařízení) by měla proběhnout v období červen 2011 - září 2011.
Dobu účinnosti smlouvy, resp. dobu splácení realizovaných energeticky úsporných opatření navrhne dodavatel. Nemocnice navrhuje omezit dobu trvání smluvního vztahu na 10 let do 31. prosince 2021.
Návrh řešení Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace, připravila zadávací dokumentaci veřejné zakázky, kterou předložila kraji ke schválení (dle Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 21. 12. 2010 č. 16/10). Protože však při samotné realizaci dojde k zásahu do majetku svěřenému k hospodaření resp. který nemocnice užívá na základě nájemní smlouvy, je vhodné, aby zřizovatel záměr nemocnice schválil.
Po vyhodnocení zakázky a výběru dodavatele systému (po předložení dokumentace realizace projektu) budou radě kraje předloženy ke schválení konkrétní požadavky na nakládání s majetkem kraje.
StanoviskaOdbor majetkový nemá připomínek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
záměr Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, řešit tepelné hospodaření nemocnice metodou EPC;
bere na vědomí
* zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku Poskytování energetických služeb metodou EPC v objektech Nemocnice Jihlava dle materiálů RK-01-2011-13, př. 2,
RK-01-2011-13, př. 3, RK-01-2011-13, př. 4;
* Harmonogram zakázky dle materiálu RK-01-2011-13, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, majetkový odbor
Termín 31. 12. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz