Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-40-2010-27

RK-40-2010-27.doc  RK-40-2010-27pr01.pdf
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-40-2010-27
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k.ú. a obec Znětínek
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 991/1 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Znětínek.
Na OM se obrátila obec Znětínek se žádostí o darovaní části pozemku par. č. 991/1 v k.ú. a obec Znětínek zastavěné silnicí III/388, včetně části této komunikace. Obec uvádí, že požadovaná část pozemku slouží jako místní komunikace a obec má v úmyslu jí opravit. Na opravu chce využít dotační prostředky. OM se obrátila na Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou, zda souhlasí s převodem části pozemku a dotčené komunikace do vlastnictví obce Znětínek. KSUSV souhlasí s převodem požadované části pozemku par. č. 991/1, komunikaci na této části pozemku však KSUSV nemá v evidenci a není tedy majetkem kraje a není třeba jí vyřazovat ze silniční sítě krajských silnic. Pro oddělení požadované části pozemku je třeba vyhotovit geometrický plán.
Vzhledem k tomu, že obec na opravu chce čerpat dotační prostředky, je nutné aby k žádosti doložila smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod požadované části pozemku par. č. 991/1 v k.ú. a obci Znětínek. Bez této smlouvy žádost obce nemůže být kladně vyřízena.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít s obcí Znětínek smlouvu o budoucí darovací smlouvě na část pozemku par. č. 991/1. Uzavření budoucí darovací smlouvy předpokládá zveřejnění záměru darovat část pozemku par. č. 991/1 sloužící jako místní komunikace na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Poté, co bude vyhotoven geometrický plán bude uzavřena vlastní darovací smlouva.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 991/1 v k.ú. a obci Znětínek sloužící jako místní komunikace a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít budoucí darovací smlouvu mezi krajem Vysočina a obcí Znětínek na požadovanou část pozemku par. č. 991/1 v k.ú. a obci Znětínek.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou souhlasí s darováním požadované části pozemku par. č. 991/1 v k.ú. a obci Znětínek, vzhledem k tomu, že nemá v evidenci na požadované části pozemku komunikaci, nelze jí převádět.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darování části pozemku par. č. 991/1 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Znětínek sloužící jako místní komunikace z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Znětínek;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Znětínek, ve které se kraj zaváže darovat obci Znětínek část pozemku par. 991/1 sloužící jako místní komunikace z vlastnictví kraje do vlastnictví obce Znětínek.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 1. února 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz