Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-39-2010-80

RK-39-2010-80.doc
Číslo materiálu80
Číslo jednacíRK-39-2010-80
NázevProjekt Transformace Ústavu sociální péče Jinošov - dočasné navýšení počtu zaměstnanců kraje po dobu realizace projektu
Zpracoval J. Bína, E. Komínková
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina podal dne 18. 6. 2010 do Integrovaného operačního programu projekt Transformace Ústavu sociální péče Jinošov . Tento projekt pod registračním č. CZ.1.06/3.1.00/02.06970 byl výběrovou komisí ze dne 26. 10. 2010 doporučen k podpoře. Výše finanční podpory z veřejných prostředků byla stanovena na 59.235.550,- Kč. Projet byl zahájen dnem podání žádosti a bude ukončen 31. 8. 2012.

Podstata projektu:
Projekt Transformace Ústavu sociální péče Jinošov byl předložen a schválen Radou kraje č. 14/2010 dne 4. 5. 2010. Jedná se o projekt, který stávající ÚSP Jinošov jako velkokapacitní ústavní zařízení sídlící v nevyhovujících prostorách deinstitucionalizuje na zařízení sociálních služeb moderního typu. Celý projekt je určen pro osoby se zdravotním postižením. Transformace ÚSP Jinošov směřuje k vytvoření nového rodinného typu domácnosti o maximálním počtu 6 osob ve městech Náměšť nad Oslavou a Velká Bíteš, který umožní uživatelům žít kvalitní život v přirozeném prostředí majoritní společnosti. U sociálních služeb, které budou poskytovány ve zmíněných městech, dojde k rozšíření a zkvalitnění pomocí zvyšování kvalifikace zaměstnanců, spolupráce s rodinou, opatrovníky uživatelů a uzpůsobením sociálních služeb běžnému životu.
Cílem projektu je vybudování alternativního typu pobytového zařízení ve formě nízkokapacitních domů rodinného typu. Dojde tím ke zkvalitnění a modernizaci poskytovaných sociálních služeb. Díky situovanosti plánovaných objektů do blízkosti centra dojde k zefektivnění začleňování sociálně vyloučených klientů se zdravotním postižením zpět do společnosti. Kromě objektů k bydlení bude vytvořeno i zázemí administrativu a personál služeb, prostory pro stacionář a kavárnu.

Pro zajištění správné realizace celého projektu byly do projektové žádosti zahrnuty výdaje na pozici finančního a projektového manažera. Pracovní náplň finančního a projektového manažera zahrnuje odpovědnost za správnou realizace projektu, koordinace jeho průběhu, vyhodnocování způsobu naplňování aktivit a indikátorů.

Navýšení personálního zabezpečení individuálního projektu:
Funkce Úvazek
Finanční a projektový manažer 1.0

Finanční a projektový manažer:
Náplň činnosti finančního a projektového manažera je popsána v projektové žádosti v bodě 6. Personální zajištění projektu, konkrétně:
- zajištění a odpovědnost za správnou realizaci celého projektu
- koordinace průběhu projektu
- vyhodnocování způsobu naplňování aktivit a indikátorů
- kontrola plnění harmonogramu projektu
- zpracovávání monitorovacích zpráv o realizaci projektu
- zpracovávání hlášení o pokroku
- zajišťování komunikace s pracovníky CRR a MPSV
- zajišťování administrativy podstatných a nepodstatných změn
- reprezentace projektu
- jednání s dodavateli
- kontrola činnosti po věcné stránce
- kontrola a zajištění publicity
- kontrola čerpání prostředků a naplňování jednotlivých etap
- zajištění potřebné administrativy projektu ve vztahu k poskytovatelům dotace zejména projednávání a odůvodňování změn
- podávání žádostí o platby a vyúčtování jednotlivých etap projektu
- vypracování a odevzdání závěrečné monitorovací zprávy

Financování osobních výdajů na tuto pozici bude kryto z prostředků IOP.

Pracovní místo pro projekt bude obsazeno po projednání s odborovou organizací na dobu určitou - po část doby realizace projektu, tj. pravděpodobně od 1. 1. 2011 do 31. 8. 2012.
Současný počet zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do Krajského úřadu kraje Vysočina rada kraje stanovila na svém zasedání dne usnesením č. 1139/24/2010/RK k 1.8. 2010 na 427 zaměstnanců.
Návrh řešení Ředitel krajského úřadu navrhuje radě kraje stanovit počet zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu k dni 1. 1. 2011 na 428 zaměstnanců.
StanoviskaOddělení řízení lidských zdrojů souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
stanoví
v souladu s ustanovením § 59 odst. 1 písm. b) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, počet zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu ke dni 1. 1. 2011 na 428 zaměstnanců.
Odpovědnost ředitel krajského úřadu
Termín 31. 8. 2012
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz