Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-39-2010-43

RK-39-2010-43.doc  RK-39-2010-43pr01.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíRK-39-2010-43
NázevProjektový záměr Krajské knihovny Vysočiny AKS Clavius REKS pro neprofesionální knihovny v okrese Havlíčkův Brod
Zpracoval M. Mátlová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě kraje Vysočina je předkládán ke schválení předběžný projektový záměr Krajské knihovny Vysočiny AKS Clavius REKS pro neprofesionální knihovny v okrese Havlíčkův Brod . Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu obdržel předběžný projektový záměr ve formě projektové fiše dle RK-39-2010-43, př. 1. Projekt Krajské knihovny Vysočiny je zaměřen na zkvalitnění a usnadnění práce knihoven do 5 000 knihovních jednotek prostřednictvím moderního knihovnického systému. Projekt bude předložen Ministerstvu kultury do programu Veřejné informační služby knihoven - podprogram 3 Informační centra veřejných knihoven.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 25. 5. 2010 č. 09/10 schválit předběžný projektový záměr Krajské knihovny Vysočiny dle materiálu RK-39-2010-43, př.1.
Projektový záměr odpovídá předmětu činnosti Krajské knihovny Vysočiny, kterým je dle zřizovací listiny v rámci plnění regionálních funkcí plnit funkci centra pro zavádění nových informačních technologií do sítě knihoven v kraji.
Veřejné prostředky investované do tohoto projektu budou mít zejména společenský význam ve zkvalitnění služeb poskytovaných knihovnami v kraji Vysočina. Knihovny vybavené automatizovaným knihovnickým systémem budou mít větší možnosti při zprostředkování svých služeb klientům.
Krajská knihovna Vysočiny bude projekt spolufinancovat ze svého rozpočtu z příspěvku na výkon regionální funkcí. Realizace projektu bude probíhat od května do prosince roku 2011. Vzhledem k celkovému finančnímu objemu projektu se nedomníváme, že by realizace projektu zatížila rozpočet zřizovatele.
StanoviskaGrémium ředitele doporučuje projekt k realizaci.

Odbor ekonomický k předloženému materiálu nemá připomínky. Celkové náklady projektu realizovaného v roce 2011 mají dosáhnout 83 400 Kč, z toho spoluúčast Krajské knihovny Vysočiny 28 800 Kč.
Dle vyjádření OKPPCR zbývající část prostředků 54 600 Kč má být poskytnuta Ministerstvem kultury a vlastní spoluúčast bude knihovna hradit v rámci schváleného příspěvku na provoz na rok 2011.

Odbor regionálního rozvoje nemá námitek k předkládanému předběžnému záměru. Jak vyplývá z předkládaného materiálu podání projektových žádostí znamená rovněž závazek zřizovatele (kraje Vysočina) zahrnout finančními prostředky na vlastní spolufinancování projektu do rozpočtu Krajské knihovny Vysočiny na rok 2011 (28 800 Kč).
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
předběžný záměr Krajské knihovny Vysočiny AKS Clavius REKS pro neprofesionální knihovny v okrese Havlíčkův Brod dle materiálu RK-39-2010-43, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitelka Krajské knihovny Vysočiny
Termín 7. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz