Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2010-26

RK-38-2010-26.doc  RK-38-2010-26pr01.pdf
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-38-2010-26
NázevNávrh na zařazení nové akce Domov pro seniory Mitrov - Stavební úpravy oddělení se zvláštním režimem do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - návrh na provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové stavební akce do rozpočtu kraje kapitoly Nemovitý majetek s provedením rozpočtového opatření.
Na základě požadavku ředitele Domova pro seniory Mitrov o neodkladné řešení úprav části objektu a venkovních prostor pro osoby se zvláštním režimem byl při místním šetřením dne 10. 11. 2010 podpořen návrh zařadit do rozpočtu kraje Vysočina novou stavební akci s již zpracovanou projektovou dokumentací. Příprava a realizace stavby bude neprodleně zahájena po kladném stanovisku stavebního úřadu a dotčených orgánů statní správy. Předpokládaná cena stavebních prací činí 1 750 tis. Kč.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit novou stavební akci Domov pro seniory Mitrov - Stavební úpravy oddělení se zvláštním režimem do rozpočtu kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích. Realizace stavebních prací bude kryta z uspořených prostředků z kapitoly Nemovitý majetek, příloha M5 - Investice ve školství (,,VOŠ a SOŠ zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem - Vybudování svářečské dílny ) po provedení rozpočtového opatření.
Domov pro seniory Mitrov, příspěvková organizace, má podle zákona o sociálních službách registrovánu sociální službu domov se zvláštním režimem. Cílovou skupinou Domova pro seniory Mitrov tak jsou mimo jiné i osoby s demencí a osoby s chronickým duševním onemocněním. Sociální služby jsou těmto klientům poskytovány v rámci specializovaného oddělení, které je umístěno v přízemních prostorách nemovitosti. Z pohledu sociálních služeb je nezbytné zajistit pro terapii klientů i vhodné venkovní prostory, které umožní klientům pohyb v otevřené přírodě při zachování jejich bezpečnosti. Pro tyto účely odbor sociálních věcí ve spolupráci s majetkovým odborem a Domovem pro seniory Mitrov navrhuje realizovat zamýšlené stavební úpravy zařízení, které umožní klientům s demencí a chronickým duševním onemocněním volný vstup do zabezpečené části zámeckého parku, který je součástí areálu, přímo z prostor oddělení se zvláštním režimem. Stavebními úpravami dojde k rozšíření možností terapie a péče o klienty a zajištění prostředí odpovídající jejich zdravotnímu a duševnímu stavu. Uvedené cílové skupině bude umožněn pohyb v parku bez nepřetržité přítomnosti a asistence personálu.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 a provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Odbor sociálních věcí souhlasí se zařazením nové stavební akce Domov pro seniory Mitrov - Stavební úpravy oddělení se zvláštním režimem do rozpočtu kraje. Uvedená stavební akce zajistí odpovídající prostředí a rozšíří možnosti terapie u seniorů s demencí. Podle dohody mezi zástupci OSV, OM a příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí připraví návrh na odvod finančních prostředků z investičního fondu příspěvkové organizace s cílem kompenzovat financování této akce z rozpočtu zřizovatele. Odvod finančních prostředků z investičního fondu Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace, bude rovnoměrně rozložen na období 2011 - 2012.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov pro seniory Mitrov - Stavební úpravy oddělení se zvláštním režimem do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích;
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve snížení přílohy M5 - Investice ve školství o částku 1 750 tis. Kč při současném zvýšení přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 1 750 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický,
Termín listopad 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz