Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2010-23

RK-38-2010-23.doc  RK-38-2010-23pr01.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-38-2010-23
NázevNávrh na zařazení nové akce SUPŠ Jihlava-Helenín - havárie náhonu
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje.
V měsících září až listopad 2010 je realizována stavba SUPŠ Jihlava-Helenín - rekonstrukce kanalizace . Předmětem stavby je zrušení stávající nevyhovující ČOV SUPŠ Jihlava-Helenín, její rekonstrukce na čerpací stanici, stavba nového výtlaku do veřejné kanalizační sítě provozované VAS a.s., Jihlava.
V průběhu zpracování dokumentace byla stavba rozšířena o rekonstrukci vodovodní přípojky pro SUPŠ Jihlava-Helenín, aby byl zrušen stávající nevyhovující stav trasování přípojky pod bytovým domem Hálkova 42.
Při vlastním provádění prací, byl zjištěn havarijní stav náhonu v úseku mezi objektem SUPŠ Jihlava-Helenín a bytovým domem Hálkova 42.
V náhonu je velké množství splaškových vod a vyhnilého kalu. V případě dosažení splašků do úrovně paty zděné klenby, s ohledem na stav nosných ocelových konstrukcí, nelze vyloučit další zhoršení statiky nosných konstrukcí či základových poměrů pro objekt přístavby obytného domu. Trasu náhonu kříží jediná přístupová komunikace do areálu školy a s ohledem na zjištěný stavebně technický stav je nutné provést opatření k eliminaci rizika případného propadu do prostoru náhonu. Při průzkumu těchto prostor byl zjištěn pohyb odtékající vody po kalové krustě, bylo slyšet dopadající vodu, místo a charakter odkud voda přitéká nebylo možné upřesnit.
Je nezbytně nutné provést otevření náhonu na pozemku mezi domovem mládeže a obytným domem a dle možnosti začít s čištěním tohoto náhonu od usazených kalů. Dále bude nutné zrevidovat vstup do náhonu od řeky a pokračovat s revizí celého náhonu. Podle zjištěných skutečností bude rozhodnuto o dalším postupu prací.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit akci SUPŠ Jihlava-Helenín - havárie náhonu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství s tím, že finanční krytí je navrhováno řešit změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí o zařazení nové akce.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.

OŠMS nemá námitek k řešení havarijního stavu. S využitím areálu v Heleníně se dlouhodobě počítá pro zajištění vzdělávacích služeb (uměleckoprůmyslové obory a středisko odborného výcviku pro stavební obory).
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SUPŠ Jihlava-Helenín - havárie náhonu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost majetkový, ekonomický
Termín 10. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz