Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2010-33

RK-36-2010-33.doc  RK-36-2010-33pr01.doc  RK-36-2010-33pr02.doc
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-36-2010-33
NázevProjekt - Kvalita 11
Zpracoval Z. Krpálková, S. Lemperová, I. Fryšová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení účasti kraje Vysočina v projektu Kvalita 11 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnost veřejné správy, číslo výzvy - 69, název výzvy - Výzva pro předkládání GP 4.1 - Vzdělávání pro územní veřejnou zprávu.
V rámci této výzvy jsou cílovou skupinou územní samosprávné celky a úřady územních samosprávných celků, jejich orgány a zaměstnanci a politici územně samosprávných celků včetně volených zastupitelů územních samosprávných celků. V rámci této výzvy je také možné aktivity projektu realizovat nejen pro žadatele, ale i pro jiné územní samosprávné celky, pokud tyto deklarují o vzdělávání zájem.
Ve spolupráci s Oddělením řízení lidských zdrojů Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen oŘLZ ) Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) sestavil seznam vzdělávacích aktivit na následující 3 roky. Jedná se o kurzy, které jsou pořádány v rámci vzdělávání úředníků Krajského úřadu kraje Vysočina a některé nabízeny i pro úředníky obcí v kraji Vysočina. Navíc byly ve spolupráci s Odborem sekretariátu hejtmana (dále jen OSH ) zařazeny i kurzy pro volené zástupce kraje Vysočina. V rámci metodické pomoci pro obce v kraji Vysočina byly navrženy kurzy pro volené představitele těchto obcí.
Seznam nabízených školení a seminářů, viz materiál RK-36-2010-33, př. 1, byl zaslán všem obcím kraje Vysočina. O tuto aktivitu projevilo zájem téměř 100 obcí kraje Vysočina, viz materiál RK-36-2010-33, př. 2.

Na základě výše uvedeného byly jako hlavní cíle projektu stanoveny:
- zdokonalení a současné zefektivnění vzdělávání a rozvoje zaměstnanců kraje Vysočina zařazených do Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen KrÚ kraje Vysočina ) nastavení systému vzdělávání a vytvoření podmínek pro jeho optimální realizaci,
- podpora osobního rozvoje volených představitelů kraje,
- nabídka vzdělávání pro zaměstnance obecních úřadů obcí kraje Vysočina a volených zástupců obcí kraje Vysočina.

Předpokládaný termín podání projektu je nejpozději do 30. 11. 2010, začátek realizace projektu je plánován na září 2011. Délka projektu je plánována na 35,5 měsíců. Celkový rozpočet projektu bude činit max. 5 000 000 Kč, spolufinancování projektu krajem bude 750 000 Kč (tj. 15 %). Na výši rozpočtu se stále pracuje.
Návrh řešení ORR a oŘLZ navrhují Radě kraje Vysočina připravit projekt do výzvy č. 69 OPLZZ, kde cílovou skupinou budou i úředníci a volení zástupci obcí kraje Vysočina.
Vzhledem k tomu, že do doby uzavření výzvy nebude zasedat Zastupitelstvo kraje Vysočina, ORR a oŘLZ navrhují podat projekt do 30. 11. 2010 s tím, že pokud nebude Zastupitelstvem kraje Vysočina schváleno spolufinancování tohoto projektu 14. 12. 2010, bude projektová žádost stažena.
StanoviskaOdbor ekonomický: Podíl kraje na celkovém rozpočtu projektu je 750 000 Kč. V případě nedostatku finančních prostředků ve Fondu strategických rezerv budeme muset využít cizích zdrojů.
Grémium ředitele: Stanovisko bude podáno na jednání RK.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina v projektu Kvalita 11 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnost veřejné správy, číslo výzvy - 69, název výzvy - Výzva pro předkládání GP 4.1 - Vzdělávání pro územní veřejnou zprávu;
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 750 000,- Kč na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu Kvalita 11 s tím, že finance budou uvolňovány postupně dle aktuální potřeby projektu;
ukládá
odboru regionálního rozvoje a oddělení řízení lidských zdrojů připravit projektovou žádost projektu Kvalita 11 v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, prioritní osa - oblast podpory 4.1 Posilování institucionální kapacity a efektivnost veřejné správy, číslo výzvy - 69, název výzvy - Výzva pro předkládání GP 4.1 - Vzdělávání pro územní veřejnou zprávu a předložit ji na Ministerstvu vnitra ČR k posouzení s tím, že pokud zastupitelstvo kraje neschválí převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů ve finančním objemu max. 750 000,- Kč na zvláštní účet kraje určený na přípravu a realizaci projektu Kvalita 11 , bud projektová žádost stažena.
Odpovědnost ORR, oŘLZ
Termín 30. 11. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz