Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2010-52

RK-35-2010-52.doc  RK-35-2010-52pr01.doc
Číslo materiálu52
Číslo jednacíRK-35-2010-52
NázevNávrh rozpočtového opatření na kapitole Zdravotnictví
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuVe schválené Koncepci eHealth kraje Vysočina byly definované základní aktivity v oblasti ICT pro dosažení takových změn, které by vedly k výraznému zlepšení stavu ve vybraných oblastech (jde o nástroje a řešení včetně produktů, systémů a služeb nad rámec běžných internetových aplikací).
Jedním z realizovaných projektů je projekt eAmbulance (rezervační systém), který je pilotně implementovan v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci, v příštím roce se počítá s nasazením systému v ostatních nemocnicích zřizovaných krajem.
Návrh řešení Rezervační systém v rámci projektu eAmbulance bude umožňovat pacientům a lékařům objednání pacienta do vybrané ambulance nemocnice v kraji Vysočina. Přístup do systému je vícekanálový což znamená, že pacient se může do ambulance objednat více způsoby - přímý vstup do systému přes internet; objednání praktickým lékařem, který má účet v systému; pomocí hlasového navádění; prostřednictvím call-centra.
Poslední volba (call-centrum) znamená, že pacient se může dovolat na kvalifikovaného pracovníka se zdravotnickým vzděláním, který bude schopen poradit, kam přesně se objednat, případně může danou objednávku ihned vyřídit. Další úlohou call-centra bude vyřizování registrací pacientů, kteří budou chtít přímý přístup přes internet. Takový pacient bude muset osobně navštívit call-centrum, kde po vyplnění potřebných formulářů obdrží jeho osobní unikátní PIN. Ten mu v budoucnu umožní přístup do systému eAmbulance např. z domu přes internetový portál.

Odbor zdravotnictví plánuje, že call-centrum bude pouze jedno v kraji a bude do budoucna sloužit všem pacientům kraje s možností zavolat si a poradit se s objednáním do jakékoliv ambulance z jakékoliv nemocnice zřizované krajem a následně se i objednat.

Prostředky budou nemocnici poskytnuty z kapitoly Zdravotnictví z paragrafu 3522.

Finanční prostředky budou poskytovány jako příspěvek na provoz a investiční dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v rámci výkonu zřizovatelské funkce.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* navýšení závazného ukazatele Investiční dotace pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, IČ 00090638 o částku 1 380 630 Kč za účelem krytí investičních nákladů na vybudování call-centra;
* navýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, IČ 00090638 o částku 603 000 Kč na vybavení call-centra.
Odpovědnost odbor zdravotnictví a ředitel Nemocnice Jihlava, p. o.
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz