Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2010-43

RK-35-2010-43.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíRK-35-2010-43
NázevNávrh na zápis prostorové ochranné známky u Úřadu průmyslového vlastnictví
Zpracoval S. Měrtlová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuProblematika bezpečného prostředí pro pacienty a personál zdravotnických zařízení je již od roku 2008 pravidelně hlavním tématem jedné z významných akcí, které vyhlašuje a pořádá kraj Vysočina. Je jí celostátní soutěž Bezpečná nemocnice . Kraj Vysočina používá jako jeden z identifikujících prvků označení soutěže a logo Bezpečná nemocnice . Návrh na zápis kombinované ochranné známky na označení a logo soutěže Bezpečná nemocnice byl již podán u Úřadu průmyslového vlastnictví v návaznosti na usnesení rady kraje č. 1248/26/2010/RK ze dne 17. 8. 2010.
Dalším identifikujícím prvkem v rámci celostátní soutěže Bezpečná nemocnice je cena hejtmana kraje Vysočina předávaná zdravotnickému zařízení s nejlepším projektem v soutěži.
Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), v platném znění, zabezpečuje rada rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, v tomto případě rozhodování o záležitostech týkajících se vlastnického práva k ochranným známkám.
Vlastnictví ochranných známek je podmíněno jejich zápisem do rejstříku ochranných známek vedeného Úřadem průmyslového vlastnictví.
V souvislosti s předpokládaným rozvojem celostátní soutěže Bezpečná nemocnice je vhodné dále zajistit výlučné právo kraje Vysočina k užívání prostorové ochranné známky k ceně hejtmana kraje Vysočina udělované v rámci soutěže Bezpečná nemocnice .
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje rozhodnout o podání přihlášky u Úřadu průmyslového vlastnictví na zápis prostorové ochranné známky k ceně hejtmana kraje Vysočina udělované v rámci soutěže Bezpečná nemocnice .
Odbor zdravotnictví zajistí podání přihlášky této ochranné známky u Úřadu průmyslového vlastnictví. Cena za zápis jedné ochranné známky je zákonem č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, stanovena na 5 tis. Kč do tří tříd výrobků a služeb, za každou další třídu výrobků a služeb se poplatek zvyšuje o 500 Kč. Je předpokládán zápis do pěti tříd výrobků a služeb.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o podání přihlášky u Úřadu průmyslového vlastnictví na zápis ochranné známky k ceně hejtmana kraje Vysočina udělované v rámci soutěže Bezpečná nemocnice .
Odpovědnost odbor zdravotnictví
Termín 31. 1. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz