Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2010-41

RK-35-2010-41.doc  RK-35-2010-41pr01.doc  RK-35-2010-41pr02.doc
Číslo materiálu41
Číslo jednacíRK-35-2010-41
NázevPřihlášky do soutěže Evropská cena za přínos podnikání
Zpracoval O. Wiesnerová, M. Vencovská, I. Fryšová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuEvropská komise vyhlásila již pátý ročník soutěže Evropská cena za přínos podnikání (dále jen soutěž ), ve které oceňuje a odměňuje nejúspěšnější projekty veřejné správy zaměřené na podporu podnikání a podnikavosti v Evropě. Výzva je adresována veškerým vnitrostátním, regionálním nebo místním správním orgánům usilujícím o podporu ekonomiky svého regionu.
Ceny se udělují v několika kategoriích a to - cena za rozvoj podnikání, cena za investice do dovedností, cena za rozvoj podnikatelského prostředí, cena za internacionalizaci podnikání, cena za odpovědné podnikání přístupné všem.
Soutěž probíhá ve dvou fázích. Úspěšné subjekty vybrané v národním kole soutěže se mohou ucházet o ocenění na evropské úrovni. Národním koordinátorem pro Českou republiku je Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Přihlášky do národního kola soutěže se mohou podávat do 20. 11. 2010. K podání přihlášky se nevztahují žádné finanční náklady.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje Radě kraje Vysočina podat do soutěže 2 přihlášky a to:
- do kategorii cena za rozvoj podnikatelského prostředí podat přihlášku grantového programu Rozvoj podnikatelů (dále jen GP ), který má za cíl podpořit zvyšování konkurenceschopnosti podniků na Vysočině formou příspěvku na nákup technologií, výrobních zařízení, případně na rozšíření podnikatelských prostor a je každoročně vyhlašován od roku 2004, vit materiál RK-35-2010-41, př. 1.
- do kategorii Cena za odpovědné podnikání přístupné všem podat přihlášku Zdravého kraje Vysočina , kde v rámci této iniciativy jsou realizovány různé aktivity i pro podnikatelský sektor jako např. aktivity projektu Vysočina 21 (veletrh regionálních produktů, web regionálních produktů, konference pro podnikatelský sektor), podnikatelské mise, veřejné fórum - 10 problémů kraje Vysočina apod., viz. materiál RK-35-2010-41, př. 2.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
předložit na Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR přihlášky grantového programu Rozvoj podnikatelů do soutěže Evropská cena za přínos podnikání 2011 do kategorie Cena za rozvoj podnikatelského prostředí a Zdravého kraje Vysočina do kategorie Cena za odpovědné podnikání přístupné všem .
Odpovědnost ORR
Termín 20. 11. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz