Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2010-20

RK-35-2010-20.doc  RK-35-2010-20pr01.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-35-2010-20
NázevVyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina za rok 2010
Zpracoval V. Prokop
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuOdbor školství, mládeže a sportu předkládá návrh pro vyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina 2010 . Jedná se o již tradiční záležitost, která byla projednávána na několika zasedáních komise pro sport a volný čas. Navazuje na úspěšnou anketu Sportovec kraje Vysočina 2002 , - Sportovec kraje Vysočina 2009 . Minulé ročníky byly uspořádány ve spolupráci s agenturou ParolaArt, s.r.o. Agentura získala v těchto letech na pořádání akce finanční dotaci kraje Vysočina.
Návrh řešení Vyhlášením ankety Sportovec kraje Vysočina se zdůrazní stmelující prvek a soudržnost nejen sportovní veřejnosti všech pěti okresů kraje, ale především zájem kraje jako instituce o volnočasové aktivity zaměřené na sport. Vyhlášení ankety Sportovec kraje Vysočina 2010 by mělo následovat po okresních kolech a do samotného procesu hodnocení a nominací by měla být vtažena i široká veřejnost kraje, která by mohla prostřednictvím jednotlivých okresních deníků navrhovat své favorizované sportovce celokrajské působnosti.
Pravidla ankety Sportovec Vysočiny 2010 jsou v materiálu RK-35-2010-20,př.1. Tato pravidla korespondují předchozí ročník soutěže a jsou doplněna o poznatky hodnotitelů a jednotlivých sportovních svazů, které se k minulému ročníku vyjádřily. Oproti loňskému roku je upraven návrh počtu členů hodnotící komise. Hodnotitelská komise bude mít 6 členů Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina (oproti 5), 6 zástupců sportovních organizací (oproti 5) a 3 zástupce mediálních partnerů (oproti 5).

V každé kategorii členové hodnotící komise vyhodnotí pořadí na 1. - 10. místě. Výsledky zpracuje a vyhlásí pověřený organizátor na slavnostním galavečeru.

Vyhodnocení /návrh/:
Komise pro sport a volný čas doporučuje vyhlásit anketu ve dvou rovinách:
- čtenářská: využití regionálního tisku ve všech okresech kraje Vysočina a internetových stránek
- odborná: hodnotitelská komise složená ze zástupců Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina (6 členů), mediálních partnerů (3 členové), zástupců sportovních organizací (6 členů) a zástupce Krajského úřadu kraje Vysočina (1 člen).

Oddělení mládeže a sportu zajistí organizační stránku zahájení ankety a její vyhodnocení. Oddělení vnějších vztahů odboru sekretariátu hejtmana bude spolupracovat v oblasti zajištění odpovídající propagace ankety a informovanosti veřejnosti o anketě. Dále zajistí uspořádání slavnostního galavečeru, na kterém budou vyhlášeny výsledky ankety Sportovec kraje Vysočina 2010 (v předpokládaném termínu - březen 2011).
StanoviskaOdbor sekretariátu hejtmana:
Odbor sekretariátu hejtmana, oddělení vnějších vztahů, souhlasí s uspořádáním ankety Sportovec roku kraje Vysočina 2010 a bude se aktivně podílet na její propagaci.

Komise pro sport a volný čas:
Usnesení 11/05/2010/Ksvč
Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina
doporučuje
vyhlásit anketu Sportovec kraje Vysočina 2010 v předložené podobě a
souhlasí
s nominací zástupců Komise pro sport a volný čas Rady kraje Vysočina do hodnotící komise v tomto pořadí: Petr Stoček, Dagmar Nejedlá, Karel Coufal, Roman Ondrušek, Jiří Šmrha, Zdeněk Tůma.
Usnesení bylo přijato 7 hlasy (0 proti, 0 se zdrželo).
Návrh usneseníRada kraje
vyhlašuje
anketu Sportovec kraje Vysočina 2010 dle materiálu RK-35-2010-20, př. 1;
ukládá
OŠMS předložit radě kraje návrh na jmenování členů hodnotící komise.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, odbor sekretariátu hejtmana
Termín 30. 6. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz