Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2010-50

RK-34-2010-50.doc  RK-34-2010-50pr01.doc  RK-34-2010-50pr02.doc  RK-34-2010-50pr03.doc
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-34-2010-50
NázevZměny ve zřizovacích listinách
Zpracoval0 Změny ve zřizovacích listinách pro: jednání rady kraje č. 34/2010 dne 25. 10. 2010 zpracovali: Z. Hloušková
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší nový název právnických osob, nový zkrácený název právnické osoby, změnu adresy, zapsání střední školy do předmětu činnosti a vymezení doplňkové činnosti, kterou je oprávněna provozovat příspěvková organizace.
Ředitelka příspěvkové organizace s názvem Základní škola Moravské Budějovice, Dobrovského 11 požádala o změnu názvu právnické osoby na Základní škola a Praktická škola Moravské Budějovice, Dobrovského 11 . Změna názvu školy se řeší v souvislosti s podanou žádostí o zápis střední školy do školského rejstříku, jejíž činnost bude s účinností od 1. 9. 2011 vykonávat jmenovaná právnická osoba. Na základě podané žádosti se bude do školského rejstříku zapisovat i nový obor Praktická škola jednoletá . Aby byla střední škola (praktická škola jednoletá) zapsána do školského rejstříku, musí být schválen nový název právnické osoby, nový zkrácený název právnické osoby a zapsání střední školy do předmětu činnosti ve zřizovací listině.
Ředitel příspěvkové organizace s názvem Základní škola Bystřice nad Pernštejnem, Masarykovo náměstí 60 požádal o změnu názvu právnické osoby a změnu adresy sídla organizace. Na základě potvrzení Města Bystřice nad Pernštejnem byla u domu číslo popisné 60 anomálie daná historickým vývojem, když na jedné parcele byly dvě samostatné nemovitosti pod jedním číslem popisným (původní hospodářská škola). Zastupitelstvo Města Bystřice nad Pernštejnem rozhodlo o prodeji té budovy, ve které není umístěna základní škola. Muselo dojít k novému zaměření a vytvoření nových samostatných parcel a k přidělení nového čísla popisného nemovitosti, ve které sídlí základní škola. Nová adresa základní školy je Tyršova č. p. 106, Bystřice nad Pernštejnem. Druhá nemovitost má původní číslo popisné Masarykovo náměstí č. p. 60. Aby byly změny zapsány ve školském rejstříku, musí být schválen nový název právnické osoby a adresa ve zřizovací listině.
Ředitelka příspěvkové organizace s názvem Vyšší odborná škola a Obchodní akademie Chotěboř požádala o rozšíření vymezení doplňkové činnosti o Provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovní činnosti, Provozování kulturních, kulturně - vzdělávacích a zábavných zařízení, pořádání kulturních produkcí, zábav, výstav, veletrhů, přehlídek, prodejních a odborných akcí a Pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor . Škola bude v odpoledních hodinách pořádat sportovní a kulturní akce pro vlastní studenty v rámci zájmové činnosti. V budově domova mládeže má škola dva zadaptované a zkolaudované byty, které sloužily jako služební. Nyní je jeden byt volný a škola ho má možnost pronajímat. Příjmy z pronájmu nemovitosti bude škola účtovat do doplňkové činnosti a budou zahrnuty v daňovém přiznání jako příjmy z pronájmu. Aby mohla příspěvková organizace tyto nové činnosti vykovávat, musí mít předmět činností zapsán ve zřizovací listině. Předpokládané výnosy z doplňkové činnosti budou činit cca 100 tis. Kč ročně a přinesou zisk cca 45 tis. Kč ročně. Zároveň upravujeme přílohu č. 3. zřizovací listiny tak, aby byla v souladu s nařízením č. 278/2008 Sb. o obsahových náplní jednotlivých živností a zákonem č. 130/2008 Sb., kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů a dalších souvisejících zákonů.
Návrh řešení V materiálu RK-34-2010-50, př. 1 je předložen návrh Dodatku č. 5 Zřizovací listiny příspěvkové organizace Základní školy Moravské Budějovice, Dobrovského 11 obsahující změnu názvu organizace, nový zkrácený název organizace a zápis střední školy do předmětu činnosti.
V materiálu RK-34-2010-50, př. 2 je předložen návrh Dodatku č. 4 Zřizovací listiny příspěvkové organizace Základní školy Bystřice nad Pernštejnem, Masarykovo náměstí 60 obsahující změnu názvu a adresy organizace.
V materiálu RK-34-2010-50, př. 3 je předložen návrh Dodatku č. 5 Zřizovací listiny příspěvkové organizace Vyšší odborné školy a Obchodní akademie Chotěboř obsahující změnu textu přílohy č. 3 zřizovací listiny.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit:
* Dodatek č. 5 Zřizovací listiny příspěvkové organizace Základní škola Moravské Budějovice, Dobrovského 11 dle materiálu RK-34-2010-50, př. 1;
* Dodatek č. 4 Zřizovací listiny příspěvkové organizace Základní škola Bystřice nad Pernštejnem, Masarykovo náměstí 60 dle materiálu RK-34-2010-50, př. 2;
* Dodatek č. 5 Zřizovací listiny příspěvkové organizace Vyšší odborná škola a Obchodní akademie Chotěboř dle materiálu RK-34-2010-50, př. 3.
Odpovědnost OŠMS
Termín do 30. 11. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz