Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2010-07

RK-33-2010-07.doc  RK-33-2010-07pr01.doc  RK-33-2010-07pr02.xls
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-33-2010-07
NázevZařazení nové akce Nemocnice Třebíč - rekonstrukce střechy pavilonu U do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící projektovou přípravu řešení havarijního stavu střechy pavilonu U Nemocnice Třebíč. Dne 20. září 2010 obdržel odbor majetkový oznámení Nemocnice Třebíč o havarijním stavu střechy univerzálního pavilonu služeb a expertní posudek, který zpracoval Doc. Ing. Zdeněk Kutnar, CSc. Odbor majetkový dále zadal posouzení střechy projekční kanceláři C.U.B.E. s.r.o., Brněnská 203/21, 674 01 Třebíč. Z obou odborných posudků vyplývá, že použitý typ falcované střešní krytiny pro navrženou konstrukci střechy není vhodný. Z odborného posudku projekční kanceláře C.U.B.E. s.r.o. dále vyplývá, že bude nutno rekonstruovat střechu ve 100% výměry a řešit celou skladbu střešního pláště.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit novou akci Nemocnice Třebíč - rekonstrukce střechy pavilonu U do rozpočtu kraje. Na základě rozhodnutí o zařazení akce OM navrhuje neprodleně zadat vypracování zadávací dokumentace stavby v rozsahu úprav navržených v odborném posudku projekční kanceláře C.U.B.E. s.r.o., Brněnská 203/21, 674 01 Třebíč. Zpracovaná projektová dokumentace bude podkladem pro následnou realizaci akce, pravděpodobně v roce 2011. Realizací akce bude zajištěna vodotěsnost střešního pláště, zvýšena jeho únosnost pro možné extrémní zatížení sněhem a zajištěny tepelně technické vlastnosti podle současných předpisů.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zařadit novou akci Nemocnice Třebíč - rekonstrukce střechy pavilonu U do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví. OM navrhuje finančně akci krýt změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v příloze M4 schváleného rozpočtu.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4.
Návrh byl projednán na jednání za účasti hejtmana kraje, náměstka hejtmana pro oblast dopravy a majetku, zástupců OZ a OM se závěrem připravovat řešení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Třebíč - rekonstrukce střechy pavilonu U do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 20. 10. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz