Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2010-05

RK-33-2010-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-33-2010-05
NázevInformace o uzavření dodatku smlouvy o dílo na veřejnou zakázku na akci SŠ řemesel a služeb M. Budějovice, rekonstrukce kuchyně a DM
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci o uzavření dodatku č. 1 smlouvy o dílo na realizaci stavby, podlimitní veřejné zakázky SŠ řemesel a služeb M. Budějovice, rekonstrukce kuchyně a DM . Akce je zařazena ve schváleném rozpočtu kraje v roce 2010, v příloze Investice ve školství.
Smlouva o dílo na realizaci výše uvedené akce byla uzavřena dne 27. 5. 2010. Zhotovitelem stavebních prací je společnost K-STAV TŘEBÍČ, s.r.o., U Barborky 90, 674 01 Třebíč.
Důvody uzavření dodatku:
Při provádění výkopových prací pro založení přístavby kuchyně byla zjištěna přítomnost navážky ve složení, objemu a tloušťce, které neumožňují provedení předpokládaného způsobu založení stavby. Na základě rozhodnutí statika musí být provedena úprava způsobu založení přístavby. Navrženými úpravami dochází k navýšení počtu pracovních cyklů v trvání 8 týdnů při zpracování stavebních hmot, vyžadujících technologické přestávky (odstranění navážky, hutnění podkladu pod roznášecí deskou, betonáž roznášecí desky, betonáž základového pasu).
Při rozkrytí vnitřních rozvodů požárního vodovodu domova mládeže bylo zjištěno, že tento rozvod je silně napaden korozí.
Ve dvorním traktu, který slouží jako komunikační trasa pro stavební techniku, byl zjištěn dnes již nevyužívaný a jinak nepřístupný železobetonový septik (objem cca 100 m3). Vzhledem ke stavebně technickému stavu jeho krycí desky je nutná jeho částečná likvidace a zasypání. Z důvodu zajištění bezpečnosti na staveništi dojde v době provádění stavebních úprav septiku k zamezení přístupu techniky do dotčeného prostoru přístavby, která s tímto prostorem sousedí.
Klimatické podmínky neumožňují, při současném dodržení technologických podmínek pro zpracování hmot, dokončit venkovní část stavby v zimním období.
Návrh řešení Dne 1. 10. 2010 byl uzavřen dodatek č. 1 smlouvy o dílo, kterým se mění původní termín pro dokončení celé stavby z 15. 12. 2010 na nové dílčí termíny.
Předmět díla bude dokončen v jednotlivých částech takto:
* rekonstrukce vnitřních prostor stravovacího provozu bude dokončena vč. dokladové části potřebné pro vydání kolaudačního souhlasu nejpozději do 15. 2. 2011,
* rekonstrukce vnitřních prostor domova mládeže bude dokončena vč. dokladové části potřebné pro vydání kolaudačního souhlasu nejpozději do 15. 2. 2011,
* venkovní úpravy potřebné pro vydání kolaudačního souhlasu budou dokončeny vč. dokladové části pro vydání kolaudačního souhlasu nejpozději do 15. 2. 2011.
Úplné dokončení a předání předmětu díla - bude dokončeno nejpozději do 30. 5. 2011.
Za nesplnění dokončení jednotlivých částí předmětu díla v dílčích termínech je zhotovitel povinen zaplatit objednateli smluvní pokutu ve výši 10 000 Kč za každý započatý den prodlení, u každé části a každého termínu samostatně. Za nesplnění termínu pro úplné dokončení díla je zhotovitel povinen zaplatit objednateli smluvní pokutu ve výši 15 000 Kč za každý započatý den prodlení.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o uzavření dodatku č. 1 smlouvy o dílo na akci SŠ řemesel a služeb M. Budějovice, rekonstrukce kuchyně a DM .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 18. 10. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz