Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2010-06

RK-32-2010-06.doc  RK-32-2010-06pr01.xls
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-32-2010-06
NázevUzavření smluv zakládajících právo provést stavbu a smlouvy o výpůjčce - k. ú. a obec Ždírec nad Doubravou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smluv umožňujících kraji Vysočina a městu Ždírec nad Doubravou zrealizovat stavbu II/345 Ždírec nad Doubravou - průtah.
Na odbor majetkový se obrátil odbor dopravy a silničního hospodářství se žádostí o zajištění uzavření smlouvy zakládající právo provést výše uvedenou stavbu i na pozemcích města Ždírec nad Doubravou a současně tutéž smlouvu, podle níž by město Ždírec nad Doubravou realizovalo část této stavby (chodníky, VO, lávka přes Jánský potok) na pozemcích kraje Vysočina. Dále bude třeba uzavřít smlouvu o výpůjčce na dočasné užívání částí pozemků ve vlastnictví města Ždírec nad Doubravou.
Smlouvy budou sloužit jako jeden z podkladů pro vydání stavebního povolení na tuto stavbu.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít smlouvy zakládající právo kraje Vysočina provést stavbu částečně i na pozemcích ve vlastnictví města Ždírec nad Doubravou, a to konkrétně par. č. 432/7 a par. č. 305/3 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou a současně smlouvu zakládající právo města Ždírec nad Doubravou realizovat část této stavby na pozemku kraje Vysočina par. č. 413/7 v k.ú. a obci Ždírec nad Doubravou. Pro užití pozemků ve vlastnictví města Ždírec nad Doubravou na dočasný zábor (např. pro zařízení staveniště a vlastní realizaci stavby), navrhuje OM uzavřít smlouvu o výpůjčce.
Po dokončení stavby dojde ke geometrickému zaměření, z něhož vyplyne rozsah budoucího majetkoprávního vypořádání.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít vzájemné smlouvy zakládající právo provést stavbu mezi krajem Vysočina a městem Ždírec nad Doubravou pro realizaci stavby II/345 Ždírec nad Doubravou - průtah a dále smlouvu o výpůjčce na dočasné užití pozemků města Ždírec nad Doubravou.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít mezi krajem Vysočina na straně investora a městem Ždírec nad Doubravou na straně vlastníka pozemků smlouvu zakládající kraji Vysočina právo provést stavbu II/345 Ždírec nad Doubravou - průtah, kterou budou zčásti dotčeny pozemky par. č. 432/7 - ost. plocha, jiná plocha a par. č. 305/3 - ost. plocha, ost. komunikace v k. ú. a obci Źdírec nad Doubravou;
* uzavřít mezi krajem Vysočina na straně vlastníka pozemku a městem Ždírec nad Doubravou na straně investora smlouvu zakládající městu Ždírec nad Doubravou právo provést stavbu II/345 Ždírec nad Doubravou - průtah, kterou bude zčásti dotčen pozemek par. č. 413/7 - ost. plocha silnice;
* uzavřít mezi městem Ždírec nad Doubravou na straně vlastníka pozemků a krajem Vysočina na straně investora smlouvu o výpůjčce na užívání částí pozemků dle materiálu RK-32-2010-06, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín. 30. 11. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz