Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2010-26

RK-30-2010-26.doc  RK-30-2010-26pr01.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-30-2010-26
NázevProjektová žádost Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Komínová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě kraje je předkládáno ke schválení realizované podání žádosti Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu kraje Vysočina obdržel od Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace projektovou fiši k podané projektové žádosti viz materiál RK-30-2010-26, př. 1. Tento projekt Záchranný výzkum lidové architektury na okrese Jihlava - 2. část , jehož nositelem je Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvková organizace, byl předložen na Ministerstvo kultury České republiky v rámci Podpory tradiční lidové kultury. Ředitel Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace požádal o výjimku k podání projektu podmíněně, neboť z časových důvodů nešlo postupovat podle čl. 4 Pravidel Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací č. 09/10.
Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvková organizace by rádo i v příštím roce navázalo na svoji činnost týkající se záchranného výzkumu lidové architektury, a proto hledalo cesty, jak získat alespoň část finančních prostředků na dokončení již započaté fotodokumentace, aby byl ucelený výstup za okres Jihlava.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 25. 5. 2010 č. 09/10 čl. 7 výjimky schválit realizované podání žádosti Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace k projektu Záchranný výzkum lidové architektury na okrese Jihlava - 2. část jehož základní údaje jsou uvedeny v materiálu RK-30-2010-26, př. 1.
Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvková organizace v podané projektové žádosti řádně uvedlo podmínku zakotvenou ve výše uvedených pravidlech. Z tohoto důvodu nyní žádáme o dodatečné schválení podané žádosti.
Projektová žádost odpovídá hlavnímu účelu Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace zakotvenému ve Zřizovací listině této organizace. Zde je v předmětu činnosti uvedeno, že organizace vytváří a uchovává systematické sbírky dokladů k vývoji přírody a společnosti se zaměřením na území kraje Vysočina, zejména jihlavského regionu. Vyvíjí činnost ve specializacích: historie, archeologie, historie umění, etnografie, geologie, botanika a zoologie. Realizační tým bude tvořen odbornými i externími pracovníky muzea vedenými etnografem PhDr. D. Novákovou a fotodokumentaci zajistí fotograf muzea Rudolf Schebesta.
S ohledem na skutečnost, že již byla v letošním roce provedena 1. část záchranného výzkumu lidové architektury na okrese Jihlava, spolufinancována rovněž i z dotace Ministerstva kultury České republiky ve výši 30 000,- Kč, bylo by i příhodné tento výzkum dokončit, zkompletovat a získané materiály použít k dalším výstupům (např. v podobě přednášek pro veřejnost, výstavy, vědecké a publikační činnosti), aby bylo zajištěno efektivní nakládání s veřejnými prostředky.
Muzeum Vysočiny Jihlava, p. o. má ve svém rozpočtu na rok 2011 alokovanou částku na tuto činnost, ale přesto hledá další finanční zdroje. Vzhledem k rozpočtu příspěvkové organizace jde tedy o reálné financování projektu a nepředpokládá se vznik dalších okolností, které by měly dopad na zřizovatele.
StanoviskaGrémium ředitele podporuje realizaci uvedeného projektu.
Odbor ekonomický nemá k materiálu připomínky. Plánované náklady projektu mají dosáhnout 70 tis. Kč, z toho vlastní spoluúčast Muzea Vysočiny Jihlava 52 tis. Kč a zbývající částka (18 tis. Kč) má být vykryta Ministerstvem kultury.
Odbor regionálního rozvoje nemá k materiálu připomínky a souhlasí s navrhovaným usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
realizované podání žádosti Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace, k projektu Záchranný výzkum lidové architektury na okrese Jihlava - 2. část, jehož základní údaje jsou uvedeny v materiálu RK-30-2010-26, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu; ředitel Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 12. 10. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz