Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2010-25

RK-30-2010-25.doc  RK-30-2010-25pr01.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-30-2010-25
NázevProjektová žádost Krajské knihovny Vysočiny
Zpracoval M. Mátlová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě kraje je předkládáno ke schválení realizované podání žádosti Krajské knihovny Vysočiny. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu obdržel od Krajské knihovny Vysočiny projektovou fiši k podané projektové žádosti na podporu projektu Nedovolte mozku stárnout aneb využití literatury a čtení k tréninku, který byl předložen Ministerstvu kultury ČR do dotačního programu kulturní aktivity zdravotně postižených občanů a seniorů viz materiál RK-30-2010-25, př. 1. Cílem projektu je připravit ve spolupráci s dalšími veřejnými knihovnami program, který je zaměřený na aktivní stárnutí seniorů prostřednictví kurzů trénování paměti. Projektová žádost projektu byla z důvodu zkrácení lhůty pro podání žádosti podána podmíněně 24. 9. 2010.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne
25. 5. 2010 č. 09/10 schválit realizované podání žádosti Krajské knihovny Vysočiny dle materiálu RK-30-2010-25, př. 1.
Předložený projekt odpovídá předmětu činnosti dle zřizovací listiny, kterým je mimo jiné pořádání vzdělávacích akcí, přednášek a odborných kurzů.
Veřejné prostředky, které budou investovány do tohoto projektu, budou mít významný společenský význam v rozšíření nabídky vzdělávacích akcí Krajské knihovny Vysočiny zaměřených na seniory a jejich aktivní stárnutí.
Na úspěšné realizaci projektu včetně finanční spoluúčasti se budou mimo Krajské knihovny Vysočiny podílet také MěK Jihlava, MěK Pelhřimov, KJMS ve Žďáře nad Sázavou, MěK Třebíč, MěK Velké Meziříčí a MěK Humpolec. Krajská knihovna Vysočiny se na financování projektu podílí částkou 6000 Kč, která bude hrazena z běžného rozpočtu organizace. Tento projekt navazuje na úspěšně realizovaný projekt z roku 2010. Realizace projektu bude probíhat od května do prosince 2011.
S ohledem na zkušenosti žadatele z minulých let a vzhledem k finančnímu objemu projektu, nepředpokládáme, že by realizace projektu zatížila zřizovatele.
StanoviskaGrémium ředitele podporuje realizaci uvedeného projektu.
Odbor ekonomický k předloženému materiálu nemá připomínky. Celkové náklady projektu mají dosáhnout 72 tis. Kč, z toho spoluúčast Krajské knihovny Vysočiny 6 tis. Kč a městských knihoven 16 tis. Kč. Zbývající část prostředků má být poskytnuta Ministerstvem kultury.
Odbor regionálního rozvoje nemá k předkládanému materiálu připomínky a souhlasí s návrhem usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
realizované podání žádosti Krajské knihovny Vysočiny k projektu Nedovolte mozku stárnout aneb využití literatury a čtení k tréninku , jehož základní údaje jsou uvedeny v materiálu
RK-30-2010-25, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitelka Krajské knihovny Vysočiny
Termín 5. 10. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz