Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2010-19

RK-30-2010-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-30-2010-19
NázevPrezentace partnerských regionů kraje Vysočina výstavou fotografií pro veřejnost
Zpracoval L. Seidl
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina má v současné době uzavřeny 4 dohody o spolupráci se zahraničními partnerskými regiony. Na dobu neurčitou jsou to dohody s Dolním Rakouskem (podepsána 5. 9. 2002), Nitranským samosprávným krajem (podepsána 19. 4. 2006) a Champagne-Ardenne (podepsána 19. 4. 2006). Na dobu určitou je to dohoda se Zakarpatskou oblastí Ukrajiny (podepsána 28. 2. 2008 na dobu 5 let). Zahraniční spolupráce probíhá také v rámci různých mezinárodních projektů podporovaných Evropskou unií.
I přes rozličné aktivity směrem k veřejnosti, je obecná znalost vazeb na partnerské regiony mezi občany kraje stále nízká.
Návrh řešení Z tohoto důvodu navrhuje odbor sekretariátu hejtmana (OSH) připravit putovní výstavu velkoplošných fotografií o formátu cca A1 v počtu max. 30 ks. Fotografie budou zaměřené na prezentaci sídelních měst a charakteristické přírody a památek, příp. produktů partnerských regionů. Ke snímku bude připojen stručný text, přibližující základní zeměpisné údaje a atraktivity regionu.
Prezentovány budou 4 partnerské regiony (kromě italského regionu Friuli Venezia Giulia, kde smlouva 4. 9. 2010 vypršela) a navíc Taiwan a příp. Wales, jako země, které jsou významnými partnery projektů řízených odborem informatiky.
O výstavu již projevili zájem Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Jihlava a Nemocnice Nové Město na Moravě.
V současné době je tedy zajištěna prezentace putovní výstavy na 9 měsíců (3 měsíce v každém zařízení). Předpokládáme, že po dostavbě pavilónů v Nemocnici Pelhřimov a Nemocnici Třebíč bude podobný zájem o prezentaci této výstavy.
OSH navrhuje radě kraje podpořit realizaci putovní výstavy fotografií s použitím prostředků na zajištění spolupráce kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony schválených v rozpočtu kraje na rok 2010, v kapitole Zastupitelstvo kraje. Náklady spojené s přípravou výstavy nepřesáhnou částku 35 000 Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický: Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2010 v kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 Mezinárodní spolupráce (jinde nezařazená) jsou uvažovány prostředky ve výši 1 300 tis. Kč na zajištění spolupráce kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony.
Odbor zdravotnictví nemá námitek k pořádání putovní výstavy v prostorech nemocnic.
Odbor informatiky souhlasí s navrženou aktivitou.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s ideou prezentace partnerských regionů kraje Vysočina výstavou fotografií pro veřejnost;
ukládá
OSH zajistit realizaci této putovní výstavy dle popsaného návrhu řešení.
Odpovědnost OSH
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz