Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2010-10

RK-30-2010-10.doc  RK-30-2010-10pr01.pdf
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-30-2010-10
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Havlíčkův Brod - odstranění staveb, parc. č. 1042, 727/1 včetně úprav terénu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4
Zpracoval J. Krejčí
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje kapitoly Nemovitý majetek.
Záměrem je demolice dvou objektů samostatně stojících v areálu Nemocnice Havlíčkův Brod. Pro tyto objekty nemá provozovatel odpovídající využití, nejsou již dlouhodobě využívány a i proto jsou ve velmi špatném technickém stavu. Jedná se o objekt bývalé kuchyně č. p. 2625 nacházející se na pozemku par. č. 1042 v k. ú. Havlíčkův Brod a objekt, původně sloužící Zdravotnické záchranné službě kraje Vysočina, stojící na pozemku par. č. 727/1 v k. ú. Havlíčkův Brod, jehož je součástí.
Objekt bývalé kuchyně byl opuštěn po vybudování nového stravovacího provozu v hlavní budově nemocnice. S ohledem na specifičnost budovy není ekonomické uvažovat o její rekonstrukci pro případné jiné využití. Objekt je navíc umístěn těsně u dalších dvou budov, které jsou a budou nadále nemocnicí využívány a je vhodné ho odstranit. Po demolici kuchyně bude uvolněný pozemek a bezprostředně navazující pozemek par. č.704/2 využit pro sadové úpravy, zpevněné plochy komunikací včetně odstavných parkovacích stání a chodníků navazujících na stávající zpevněné vnitroareálové plochy.
Bývalý objekt záchranné služby je stavba dočasná a proto ani není zapsána v katastru nemovitostí. Jedná se o objekt, který není možné využít pro jakoukoliv další potřebu a jeho odstraněním dojde ke zlepšení vzhledu navazujícího parku.
Nemocnice Havlíčkův Brod má zpracovanou přípravnou projektovou dokumentaci akce.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vypsání výběrového řízení a zahájení prací tak, aby ukončení této akce bylo možné v případě příznivých klimatických podmínek ještě v roce 2010.
Odbor majetkový navrhuje rozhodnout zařadit novou akci Nemocnice Havlíčkův Brod - odstranění staveb, parc. č. 1042, 727/1 včetně úprav terénu do rozpočtu kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví. Realizaci stavebních prací OM navrhuje krýt změnou rozpisu přílohy M4, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Havlíčkův Brod - odstranění staveb, parc.č. 1042, 727/1 včetně úprav terénu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín říjen 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz