Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2010-09

RK-30-2010-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-30-2010-09
NázevZměna stavebního záměru ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Třebíč
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením 0780/16/2010/RK rada kraje schválila stavební záměr ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Třebíč dle materiálu RK-16-2010-09, př. 1. Tento stavební záměr obsahoval mimo budovy výjezdového stanoviště i přistávací plochu pro vrtulník - heliport.
OM v současné době zajišťuje projektovou přípravu akce na základě schváleného stavebního záměru. Část stavebního záměru - přistávací plocha pro vrtulník - se ukazuje jako poměrně komplikovaná jak z pohledu stavby, budoucího provozu a také návazných nutných majetkoprávních podmínek (m.j. pro noční provoz by bylo nutné rozšířit původně uvažovaný prostor, což není možné bez dalších demolic a omezení využití přilehlých pozemků a poměrně komplikovaného zajištění provozních vazeb v místě). Při projednávání této věci byla znovu zvažována potřeba vybudování přistávací plochy pro vrtulník. Mezi všemi zainteresovanými subjekty panuje názor, že vybudování nové přistávací plochy je neefektivní s ohledem na dosažení pouze nepodstatného zkrácení času dojezdu sanitky s pacientem od vrtulníku do příjmu nemocnice, přičemž dvojí překládání pacienta do a ze sanitky zůstane. OM se s tímto názorem ztotožňuje. V současné době je potřebné pečlivě zvažovat výdaje kraje (investiční i provozní). Redukce záměru v současné nelehké ekonomické situaci zreální výstavbu výjezdového stanoviště včetně dobudování plnohodnotného přístupu pro obsluhu celého areálu nemocnice ze zadní strany . Stávající heliport v Třebíči v areálu Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina je dle našich informací vyhovující a provozně nezatěžuje ZZS KV.
Návrh řešení OM navrhuje redukovat schválený stavební záměr ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Třebíč tak, že z něj bude vypuštěna přistávací plocha pro vrtulník.
StanoviskaOZ vzhledem k současné nelehké ekonomické situaci souhlasí s redukcí stavebního záměru výjezdového stanoviště ZZSKV v Třebíči - vyjmutí přistávací plochy pro vrtulníky.
Ředitelka ZZS KV vydala souhlasné stanovisko k redukci stavebního záměru, tj. vyjmutí přistávací plochy pro vrtulníky.
Nerealizaci přistávací plochy pro vrtulníky podpořil i ředitel Nemocnice Třebíč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
změnit usnesení 0780/16/2010/RK, kterým byl schválen stavební záměr ZZS kraje Vysočina - výjezdové stanoviště Třebíč tak, že ze stavebního záměru se vypouští záměr vybudování přistávací plochy pro vrtulník;
ukládá
odboru majetkovému zajistit projektovou přípravu záměru v tomto redukovaném obsahu.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz