Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2010-66

RK-27-2010-66.doc
Číslo materiálu66
Číslo jednacíRK-27-2010-66
NázevJmenování do politického řídícího výboru připravovaného Evropského regionu Dunaj - Vltava
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o jmenování zástupce kraje Vysočina do politického řídícího výboru připravovaného Evropského regionu Dunaj - Vltava.

V červnu 2009 byl podpořen projekt Jihočeského kraje a Horního Rakouska v rámci Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 (dále jen OP AT-CZ ), jehož cílem je mimo jiné analyzovat dosavadní spolupráci mezi těmito regiony a zvážit všechny možnosti a alternativy vzniku Euroregionu Dunaj - Vltava. Tento projekt je realizován v souvislosti s nutností přípravy na další programové období a vývojem kohezní politiky. Kraj Vysočina stejně jako Dolní Rakousko zastává u tohoto projektu pozici pozorovatele a člena řídícího grémia tohoto projektu z důvodu seznamování se s výstupy projektu. Tento statut byl přidělen kraji rozhodnutím Monitorovacího výboru OP AT-CZ. Kraj Vysočina byl v rámci realizace tohoto projektu osloven na začátku července 2010 k součinnosti při doložení podkladů při tvorbě síťových analýz a analýzy potenciálu při realizaci tohoto projektu. Dále byl kraj Vysočina osloven ve věci jmenování zástupce kraje Vysočina do politického řídícího výboru připravovaného Evropského regionu Dunaj - Vltava. Politický řídící výbor bude nejvyšší organizační složkou tohoto uskupení.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) doporučuje Radě kraje Vysočina jmenovat do politického řídícího výboru Euroregionu Dunaj - Vltava Ing. Bc. Martina Hyského, člena Rady kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
jmenuje
Ing. Bc. Martina Hyského jako zástupce kraje Vysočina do politického řídícího výboru Euroregionu Dunaj - Vltava.
Odpovědnost ORR
Termín 31. 8. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz