Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2010-17

RK-27-2010-17.doc  RK-27-2010-17pr01.pdf
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-27-2010-17
NázevZrušení usnesení 1196/25/2010/RK, uzavření smlouvy o výpůjčce, zařazení nové akce Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče, spojovací chodník Vrchlického - Za Prachárnou do Kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením 1196/25/2010/RK rozhodla uzavřít mezi statutárním městem Jihlava a krajem Vysočina smlouvu zakládající kraji Vysočina právo postavit stavbu Spojovací chodník Vrchlického - Za Prachárnou na pozemcích ve vlastnictví Statutárního města Jihlava. Kraj Vysočina připravuje projekt Nemocnice Jihlava - pavilon urgentní a intenzivní péče , který by měl být spolufinancován z ROP. V místě výstavby nového nemocničního pavilonu je v současné době komunikace pro pěší spojující obytnou zónu s ulicí Vrchlického. Požadavek správních orgánů a statutárního města Jihlava je zajištění spojení obou lokalit prostřednictvím přeložení této komunikace pro pěší. Na základě mnoha jednání se podařilo dohodnout směnu pozemků mezi společností UNIMEX GROUP uzavřený investiční fond a. s. a statutárním městem Jihlava. Na pozemku, který Jihlava získala do svého vlastnictví a na dalších pozemcích ve vlastnictví města je možné přeložku komunikace pro pěší umístit.
Následně bylo zjištěno, že Magistrát města Jihlavy, odbor majetkový již připravil majetkoprávní řešení problému formou smlouvy o výpůjčce.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout zrušit usnesení 1196/25/2010/RK a rozhodnout uzavřít se statutárním městem Jihlava smlouvu o výpůjčce, která umožní vydání stavebního povolení na stavbu a její realizaci.
Dále OM navrhuje zařadit novou akci Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče, spojovací chodník Vrchlického - Za Prachárnou do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví. OM navrhuje krýt novou akci změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v příloze M4. Projektová dokumentace je zpracovaná a v nejbližší době bude realizováno výběrové řízení na dodavatele stavby. Územní řízení na stavbu probíhá. Realizace chodníku je zásadním předpokladem uvolnění staveniště pro PUIP.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek přílohy M4 - Investice ve zdravotnictví.
Návrh usneseníRada kraje
ruší
usnesení 1196/25/2010/RK;

rozhoduje
* uzavřít mezi statutárním městem Jihlava jako půjčitelem a krajem Vysočina jako vypůjčitelem pro účely vydání stavebního povolení na stavbu Spojovací chodník Vrchlického - Za Prachárnou a její realizaci smlouvu o výpůjčce na části pozemků par. č. 1040/3, 1040/12 v k.ú Horní Kosov ve vlastnictví statutárního města Jihlava;
* zařadit novou akci Nemocnice Jihlava - Pavilon urgentní a intenzivní péče, spojovací chodník Vrchlického - Za Prachárnou do Kapitoly Nemovitý majetek, přílohy
M4 - Investice ve zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 3. 9. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz