Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2010-16

RK-27-2010-16.doc  RK-27-2010-16pr01.pdf
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-27-2010-16
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu + smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Nové Město na Moravě
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy umožňující městu Nové Město na Moravě zrealizovat stavbu chodníku zčásti i na pozemku kraje Vysočina a budoucí darovací smlouvy na části pozemku touto stavbou dotčenou.
Na odbor majetkový se obrátilo město Nové Město na Moravě se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu chodníku na ul. Křičkova zčásti na pozemku kraje Vysočina a současně uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě na zastavěnou část pozemků par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k.ú. a obci Nové Město na Moravě. Vzhledem k tomu, že stavba chodníku má být financována z dotačních prostředků, žadatel mimo smlouvu zakládající právo provést stavbu potřebuje k žádosti o dotaci i smlouvu o budoucí darovací smlouvě.
Pozemky par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k.ú. a obci Nové Město na Moravě jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů ČR čj. 3796/2001-9-KM. Zřizovací listinou byly dány do hospodaření příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa údržba silnic Vysočiny. Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Žďár nad Sázavou vede tyto pozemky na LV 4550 pro k.ú. a obec Nové Město na Moravě.
Návrh řešení OM navrhuje vyslovit souhlas se stavbou chodníku a uzavřít s městem Nové Město na Moravě smlouvu zakládající právo investora provést stavbu částečně i na pozemcích ve vlastnictví kraje Vysočina. S ohledem na skutečnost, že stavba má být financována z dotačních prostředků, navrhuje OM uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, na základě které by po realizaci stavby byly skutečně zastavěné části pozemků převedeny do vlastnictví města Nové Město na Moravě. Tomu musí předcházet zveřejnění záměru darování části pozemků par. č. 1058 a par. č. 136/4 do vlastnictví města Nové Město na Moravě.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou chodníku, rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina a městem Nové Město na Moravě, rozhodnout zveřejnit záměr darování části pozemků par. č. 1058 a par. č. 136/4 zastavěných chodníkem a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městem Nové Město na Moravě na chodníkem zastavěnou část pozemků par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k.ú. a obci Nové Město na Moravě.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Žďár nad Sázavou souhlasí s budoucím darováním chodníkem zastavěné části pozemků par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě.
ODSH nemá námitky proti uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na části pozemků par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Chodník - ulice Křičkova v Nové Městě na Moravě , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě;
rozhoduje
* uzavřít mezi krajem Vysočina a městem Nové Město na Moravě smlouvu zakládající městu Nové Město na Moravě právo provést stavbu Chodník - ulice Křičkova v Nové Městě na Moravě , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě;
* zveřejnit záměr darování části pozemků par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě zastavěných stavbou Chodník - ulice Křičkova v Nové Městě na Moravě , jejímž investor je město Nové Město na Moravě;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a městem Nové Město na Moravě smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj Vysočina zaváže převést darem části pozemků par. č. 1058 a par. č. 136/4 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě zastavěných stavbou Chodník - ulice Křičkova v Nové Městě na Moravě do vlastnictví města Nové Město na Moravě a město Nové Město na Moravě se zaváže uvedené pozemky do svého vlastnictví přijmout.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 9. 11. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz