Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2010-02

RK-26-2010-02.doc  RK-26-2010-02pr1.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-26-2010-02
NázevNávrh na zápis ochranné známky u Úřadu průmyslového vlastnictví
Zpracoval S. Měrtlová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuProblematika bezpečného prostředí pro pacienty a personál zdravotnických zařízení je již od roku 2008 pravidelně hlavním tématem jedné z významných akcí, které vyhlašuje a pořádá kraj Vysočina. Je jí celostátní soutěž Bezpečná nemocnice . Kraj Vysočina používá jako jeden z identifikujících prvků právě označení soutěže Bezpečná nemocnice a logo Bezpečné nemocnice .
Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), v platném znění, zabezpečuje rada rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, v tomto případě rozhodování o záležitostech týkajících se vlastnického práva k ochranným známkám.
Vlastnictví ochranných známek je podmíněno jejich zápisem do rejstříku ochranných známek vedeného Úřadem průmyslového vlastnictví.
V souvislosti s předpokládaným rozvojem celostátní soutěže Bezpečná nemocnice je vhodné zajistit výlučné právo kraje Vysočina k užívání ochranné známky k názvu soutěže BEZPEČNÁ NEMOCNICE a ochranné známky na grafické zpracování loga v jeho používané podobě BEZPEČNÉ NEMOCNICE .
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje rozhodnout o podání přihlášky u Úřadu průmyslového vlastnictví na zápis následující ochranné známky:
1/ název soutěže Bezpečná nemocnice ;
2/ grafické zpracování loga soutěže Bezpečné nemocnice dle materiálu RK-26-2010-02, př. 1.
Odbor zdravotnictví zajistí podání přihlášky této ochranné známky u Úřadu průmyslového vlastnictví. Cena za zápis jedné ochranné známky je Úřadem průmyslového vlastnictví stanovena na 5 tis. Kč.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o podání přihlášky u Úřadu průmyslového vlastnictví na zápis ochranné známky názvu soutěže BEZPEČNÁ NEMOCNICE a ochranné známky na grafického zpracování loga BEZPEČNÉ NEMOCNICE v jeho používané podobě.
Odpovědnost odbor zdravotnictví
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz