Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2010-15

RK-25-2010-15.doc  RK-25-2010-15pr1.pdf
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-25-2010-15
NázevDarování pozemku v k. ú. Mírovka a obci Havlíčkův Brod
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší převod pozemku v k. ú. Mírovka a obci Havlíčkův Brod zastavěného autobusovou čekárnou do vlastnictví města Havlíčkův Brod.
Na odbor majetkový se obrátilo město Havlíčkův Brod a požádalo o bezúplatný převod pozemku st. par. č. 169/2 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 9 m2 v k. ú. Mírovka a obci Havlíčkův Brod. Žádost žadatel odůvodňuje zjištěním, že na požadovaném pozemku stojí autobusová zastávka, která je v jeho vlastnictví. Existenci stavby cizího vlastníka na pozemku ve vlastnictví kraje potvrzuje majetkový správce ve vydaném stanovisku k podané žádosti.
Pozemek st. par. č. 169/2 v k. ú. Mírovka a obci Havlíčkův Brod je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ze dne 10. září 2001 čj. 3796/01-9-KM. Zřizovací listinou byl převeden k hospodaření PO kraje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Havlíčkův Brod je pozemek zapsán v katastru nemovitostí pro shora uvedené k. ú. a obec na listu vlastnictví 179.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje žádosti města vyhovět a pozemek mu bezúplatně převést do vlastnictví. Návrh vychází a je v souladu s příslušnými ustanoveními přijatých Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť se jedná o majetek, který bude využit nekomerčně pro veřejně prospěšné účely - k zajištění činnosti autobusové zastávky.
V souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích, platném znění, § 18 odst. 1) je třeba záměr darovat uvedený pozemek zveřejnit po dobu nejméně 30 dnů na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí zveřejnit záměr darovat pozemek par. č. 169/2 v k. ú. Mírovka a obci Havlíčkův Brod městu a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout jej darovat do majetku žadatele.
StanoviskaS převodem pozemku souhlasí KSÚS Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr kraje darovat městu Havlíčkův Brod pozemek st. par. č. 169/2 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 9 m2 v k.ú. Mírovka a obci Havlíčkův Brod na úřední desce krajského úřadu;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek st. par. č. 169/2 zastavěná plocha a nádvoří o výměře 9 m2 v k.ú. Mírovka a obci Havlíčkův Brod z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Havlíčkův Brod.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz