Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2010-70

RK-24-2010-70.doc
Číslo materiálu70
Číslo jednacíRK-24-2010-70
NázevStav uvolňování nemovitostí v majetku kraje v Havlíčkově Brodu
Zpracoval K. Ubr
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál informuje o postupu uvolňování areálu Jihlavská v Havlíčkově Brodu.

Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola (dále jen ČZA ) dokončuje technické úpravy pro zahájení výuky oboru chovatelství se zaměřením na kynologii od září 2010 v Humpolci. V areálu Jihlavská v Havlíčkově Brodu, kde dosud probíhá výuka oboru, jsou zajišťovány školské služby pro žáky dalších dvou středních škol:
- ubytování pro cca 70 žáků Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628 včetně celodenního stravování,
- stravování (obědy) pro cca 120 - 140 žáků a učitelů Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628,
- příprava obědů pro cca 100 žáků a učitelů Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Havlíčkův Brod (škola si zajišťuje odvoz do své výdejny)
Kromě toho zůstane v budově významná část vybavení ČZA.
Dlouhodobé zajišťování těchto služeb v opuštěném areálu je neefektivní, proto OŠMS projednával s vedením ČZA a odloučeného pracoviště termíny ukončení služeb. Nejbližším reálným termínem se jeví ukončení k 31. 12. 2010. OŠMS zahájil předběžná jednání o zajištění služeb u jiných subjektů v Havlíčkově Brodu. Ubytování včetně stravování pro cca 70 žáků střední průmyslové školy stavební je připravena zajistit Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod (dále jen OA a HŠ ). V případě menší stavební úpravy (do 2 mil. Kč) a s ohledem na demografický vývoj by mohla v budoucnu zajistit i vyšší rozsah stravování (např. uvaření obědů pro střední zdravotnickou školu). Dále proběhlo dne 24. 6. za účasti radní pro školství RNDr.Marie Kružíkové jednání s městem o možnostech využití volných kapacit školních jídelen základních škol. Město vyjádřilo ochotu stravování od 1. ledna 2011 zajistit (pro SŠ stavební v ŠJ Prokopa Holého, pro střední zdravotnickou školu v ŠJ základní školy Nuselská) a má zájem o využití svých volných stravovacích kapacit.
OŠMS oslovil odbory krajského úřadu, aby zmapoval zájem o uvolněné prostory:
- odbor kultury má zájem o halu praxe pro vybudování depozitářů; budova je oddělitelná od zbývajícího areálu, bude zřejmě vyžadovat významné náklady na rekonstrukci,
- nemocnice v Havlíčkově Brodu jedná o využití domova mládeže pro ubytování zaměstnanců; OŠMS doporučilo dále jednat o možnostech ubytování v areálu Kyjovská s Obchodní akademií a Hotelovou školou Havlíčkův Brod.
Příspěvek na provoz střední zemědělské škole před sloučením (2004) činil 3 010 000 Kč. Při zajišťování stravování ve školních jídelnách města je nutné počítat s navýšením úhrady věcných nákladů městu o cca 450 000 Kč ročně.
Návrh řešení OŠMS navrhuje pokračovat v procesu uvolňování areálu Jihlavská a ve spolupráci se středními školami Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola, Střední průmyslová škola stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Havlíčkův Brod a Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod v něm do 31. 12. ukončit stravovací a ubytovací školské služby.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o postupu uvolňování areálu v Jihlavské ulici v Havlíčkově Brodu dle materiálu RK-24-2010-70;
ukládá
OŠMS, ředitelům České zemědělské akademie v Humpolci, střední školy, Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628, Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod a ředitelce Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Havlíčkův Brod připravit ukončení školských stravovacích a ubytovacích služeb v areálu v Jihlavské ulici v Havlíčkově Brodu k 31. 12. 2010.
Odpovědnost OŠMS, ředitelé České zemědělské akademie v Humpolci, střední školy, Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628, Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod, ředitelka Střední zdravotnické školy a V
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz