Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2010-56

RK-24-2010-56.doc
Číslo materiálu56
Číslo jednacíRK-24-2010-56
NázevNávrh rozpočtového opatření u kapitoly Zdravotnictví - dotace na provoz - pořádání vzdělávací akce
Zpracoval R. Hošek
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuŘeditel Nemocnice Jihlava, p. o., se obrátil na zřizovatele s žádostí o příspěvek na zabezpečení Pneumologického semináře Vysočiny, Milovy VII., který se uskuteční
1. - 2. října 2010. Odborný seminář organizuje Nemocnice Jihlava, p. o., - oddělení tuberkulózy a respiračních nemocí, Nemocnice Nové Město na Moravě, p. o., - Sanatorium Buchtův kopec a Okresní sdružení ČLK Žďár nad Sázavou.
Jedná se o vědecko-vzdělávací seminář určený v rámci postgraduálního vzdělávání pro lékaře a sestry plicních oborů. Toto setkání je považováno za nejvýznamnější událost roku v oboru na území kraje Vysočina. Dvoudenního semináře se pravidelně účastní
70 - 80 zdravotnických pracovníků z celého území ČR.
V odborném programu budou zařazeny informace týkající se epidemiologické situace v tuberkulóze. Akce slouží ke sdělování klinických zkušeností lékařů a informací o nových metodách v diagnostice i terapii plicních onemocnění. Jedná se i o prezentaci krajského zdravotnictví v plicním oboru. Setkání významným způsobem přispívá k růstu kolegiálních a přátelských vztahů mezi zdravotníky.
Celkový odhadovaný rozpočet vzdělávací akce je 75 tis. Kč. Pro informaci je v příloze č. 1 toho materiálu uveden položkový rozpočet. Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace, požádala o příspěvek na pokrytí části nákladů spojených s pořádáním tohoto odborného setkání ve výši 15 tis. Kč.
Návrh řešení Účelem příspěvku je podpora tradičních odborných setkání regionálního a celostátního významu pořádaných nemocnicemi zřizovanými krajem Vysočina. Zastupitelstvo kraje usnesením č. 0515/07/2009/ZK v rámci § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví - schválilo financování vybraných osvětových akcí na celokrajské či celorepublikové úrovni, např. chirurgické dny, anesteziologické dny apod. ve výši 400 tis. Kč.
Odbor zdravotnictví navrhuje poskytnout Nemocnici Jihlava, p. o., dotaci na pořádání vzdělávací akce v požadované výši 15 tis. Kč.
Pro informaci je v příloze č. 2 tohoto materiálu uveden přehled příspěvků na obdobné akce pořádané nemocnicemi kraje Vysočina od roku 2008.
Finanční prostředky jsou poskytovány jako příspěvek na provoz a investiční dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, o které je v souladu s ustanovením § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích oprávněna rozhodovat rada kraje v rámci výkonu zřizovatelské funkce.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. V rámci kapitoly Zdravotnictví a § 3592 - Další vzdělávání pracovníků činí aktuální stav položky 5901 - Nespecifikované rezervy 310 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje

schvaluje
* v rámci výdajové části rozpočtu kraje - kapitoly Zdravotnictví zvýšení § 3522 - Ostatní nemocnice, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o 15 tis. Kč s určením pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, při současném snížení § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, položky 5901 - Nespecifikované rezervy o stejnou částku 15 tis. Kč;
* zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, o částku 15 tis. Kč s určením na krytí nákladů spojených s pořádáním Pneumologického semináře Vysočiny, Milovy VII.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor ekonomický, ředitel Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 31. 10. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz